avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anexa 24

ce acte imi trebuie sa o obtin
Cel mai recent răspuns: apatrascu , utilizator 13:07, 7 Aprilie 2010
Anexa 24 se completa cu ocazia perfectarii actelor e de stare civila si este o declaratie prin care un parinte este deacord ca un copil din afara casatoriei sa-i poarte numele.
Probabil se urmareste probarea unor filiatii pentru a se lamuri obiectul dosarului, in urma unor neconcordante intre numeole copiilor si al parintilor. Acum apreciati si dumneavoastra daca reusiti sa faceti dovada "faptului probatbant" cu alte acte sau prin alte mijloace de proba.
Pentru eliberarea se face o cerere la primarie si eventual sa aveti un certificat de grefa pentru a vace dovada unui interes si a calitatii dumneavoastra de parte interesata(reclamant in proces). Totodata mai exista posibilitatea sa solicitati instantei emiterea unei adrese catre Primaria de unde aveti domiciliul pentru a se depune o copie legalizata de pe acest act.
Pentru eliberarea anexei nr. 24 aveti nevoie de :
-actul/ele de proprietate ale bunurilor detinute de defunct ;
- certificatul de deces al defunctului ,
- sa cunoasteti exact adresele tuturor mostenitorilor (copii acte identitate) ;
- certificat fiscal eliberat de autoritatile pe raza carora acestea sunt situate ; in masura in care sunt bunuri aflate pe raza mai multor primarii trebuie certificat fiscal de la fiecare primarie .
Cererea se face personal de unul dintre mostenitori la primaria ultimului domiciliu al defunctului .
monya a scris:

Anexa 24 se completa cu ocazia perfectarii actelor e de stare civila si este o declaratie prin care un parinte este deacord ca un copil din afara casatoriei sa-i poarte numele.
Probabil se urmareste probarea unor filiatii pentru a se lamuri obiectul dosarului, in urma unor neconcordante intre numeole copiilor si al parintilor. Acum apreciati si dumneavoastra daca reusiti sa faceti dovada "faptului probatbant" cu alte acte sau prin alte mijloace de proba.
Pentru eliberarea se face o cerere la primarie si eventual sa aveti un certificat de grefa pentru a vace dovada unui interes si a calitatii dumneavoastra de parte interesata(reclamant in proces). Totodata mai exista posibilitatea sa solicitati instantei emiterea unei adrese catre Primaria de unde aveti domiciliul pentru a se depune o copie legalizata de pe acest act.

Stimabile, din ce lege citati dvs????:O:O
Anexa 24 reprezinta sesizarea dezbaterii procedurii succesorale notariale, iar actele necesare eliberarii ei sunt cele enumerate de colegul @adrianmarin, mai sus.
Kyandra a scris:

l am citat pe colegul Ene Sorin care mi a dat acest raspuns in discutia purtata

www.avocatnet.ro/content/for...
monya a scris:

Kyandra a scris:

l am citat pe colegul Ene Sorin care mi a dat acest raspuns in discutia purtata

www.avocatnet.ro/content/for...

Doamne , mare e gradina TA !

Alte discuții în legătură

Anexa 24 - mostenirea giordano giordano Se poate solicita anexa 24 de catre judecatorie?Daca, DA, atunci cum poate primaria sa arate in anexa 24 toti mostenitorii defunctului din anul X, care pe ... (vezi toată discuția)
24 ianuarie - zi libera? terecote terecote Buna dimineata ! In privinta zilei de 24 ianuarie , ca si zi libera , stiti decizia definitiva ? (vezi toată discuția)
Acte succesiune manuela39 manuela39 Ce acte sunt necesare pentru dezbaterea succesiunii la notar ( pentru teren ) ? Multumesc mult ! (vezi toată discuția)