avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Activitate W

Activitate W

in cazul asta bine ca nu sunt avocat. statul plateste mai sigur. si la timp.
na vezi, fiecare cu figuratul lui!

o fi si lema!

tin tin la glume... da' tot nu vad chestia cu ficatu si alt organ, oricum o intorc nu mi se pare f reusita (asta daca e o gluma)!
1+1 figurat, figurat figurat. Iar aici ... "Iar ca avocat, daca bei atat bere, e posibil sa te gandesti numai la ficat, cand clientului ii e important vreun alt organ"... m-ai pierdut!
Chiar vorbeam serios. Poate putin ironic. Si nu cred ca e necesar sa vorbim in axiome de genul "A invata e necesar si e important, stiinta conteaza foarte mult la examen". 1+1=2 peste tot.
robby29 a scris:

AlinaMihai a scris:

robby29, ai putea sa ne spui cateva cuvinte si despre celelalte probe? Sunt la fel de dificile ca testul grila si rationamentul logic? Si mai am o curiozitate, stiu ca in al doilea an la INM presupune f multa practica, dar in primul an trebuie sa inveti in acelasi ritm ca pentru examenul de admitere?
Multumesc!

Buna Alina! Testul logic este dificil in sensul ca sunt intrebari multe si timpul alocat nu este suficient. imi amintesc ca erau trei sectiuni in testul respectiv si stiu ca la fiecare dintre ele nu am apucat sa citesc toate intrebarile. oricum din 100 intrebari am apucat sa fac vreo 80 si corecte au fost in jur de 63 raspunsuri.nu-mi amintesc exact.
Oricum grila pe drept este baza. daca nu faci acolo cel putin 83 nu ai sanse sa intri.
La interviu nu a fost greu, dar trebuie sa fi atent si pe faza la intrebarile pe codul deontologic(de fapt niste minispete).
In INM anul I este cel mai greu, chiar foarte greu si pretentiile sunt foarte mari.
Nu ai timp nici sa respiri. Ei.....o sa vedeti voi cum este.
Cititi mult, dar nu tociti.
Si ca sa-i raspund si lui esquire- am vazut ca testele au devenit mult mai practice.sunt de fapt niste spete mai mici. lucrul asta nu ar trebui sa va sperie.Ganditi. dezobijnuiti-va de a toci.nu este chiar atat de greu cum pare la inceput.Nu va mai blocati cand sunteti pusi sa aplicati ce ati invatat. Ganditi prin corelatie cu alte institutii de drept. dupa ce capatati exercitiul asta veti vedea ca totul va fi mai clar si veti gasi raspunsul la orice intrebare.
Stiu ca multe intrebari sunt facute special ca sa creeze dubiu si asta intr-adevar nu-i corect. aveti calea contestatiei la barem ca sa rezlvati problema asta. Logic ar fi ca la un examen de asemenea importanta si la acest nivel nu ar trebui sa apara astfel de intrebari.
Intre timp citit mult. cititi codurile comentate si adnotate.va vor ajuta foarte mult mai ales la acele intrebari gen speta. va vor arata un alt unghi de abordare a unei probleme la care poate voi nu v-ati gandit si multe lucruri vi se vor clarifica.
Dar important e sa aveti o baza solida de cunostinte. fara aceasta nu se poate intra la INM, oricat ai toci.
Sper ca aceste cuvinte sa va ajute cu ceva. daca mai aveti nelamuriri, probleme, puteti sa ma intrebati. o sa incerc, in limita timpului sa va raspund.

Da...e greu anul I... chiar maine am CEDO... si nu mai am bere...iar tre sa ma duc la metrou! off...si nici tigari....! greu dom'le greu anul I, cand ma gandesc ca vine si anul II, of of of, oare ficatul n-are si el o limita?