ACCES GRATUIT
Recenzia sapamanii: Inteligenta emotionala in leadership - Daniel Goleman
Am inceput sa citesc cartea lui Goleman cu asteptari foarte mari. Stiam destul de multe despre inteligenta emotionala (EQ) si despre cat de mult este subestimata de majoritatea oamenilor. In plus, teoria leadership-ului mi s-a parut intotdeauna interesanta desi de multe ori are prea putin de a face cu practica. Iar asta se intampla fiindca leadership-ul e, din punctul meu de vedere, mai degraba un talent decat un set de abilitati.
Articolul continuă mai jos
In plus, intotdeauna mi s-au parut amuzanti (uneori chiar penibili) oamenii care se auto-declara leaderi. Nu tu hotarasti daca esti leader sau nu la fel cum nu tu hotarasti daca esti un om de calitate ori ba. Tot ce poti sa faci este sa speri si sa te straduiesti constant sa fii cat mai aproape de imaginea pe care o ai tu despre un leader adevarat. Iar bucatele din aceasta imagine poti lua si dintr-o astfel de carte.
Inteligenta emotionala in leadership e o particularizare a teoriei generale pe care Daniel Goleman a prezentat-o in deja celebra carte Emotional Intelligence. Ambele carti pot schimba mentalitati, ambele carti iti pot deschide ochii, in special daca nu ai idee cu ce se mananca acest tip de inteligenta si ai trait cu ideea ca doar IQ-ul iti poate influenta succesul.
Goleman trateaza foarte bine subiecte dificile cum ar fi stilurile de conducere disonante, motivatia schimbarii sau realitatea emotionala a unei echipe insa cartea are totusi si parti proaste.
E parca putin prea diluata pe locuri, prea mult incearca autorul sa ne convinga de faptul ca nu ne permitem sa nu luam in seama EQ-ul (emotional quotient). Si nu, nu ne permitem sau, mai bine zis, nu ar trebui sa ne permitem sa ignoram inteligenta emotionala insa cred ca cei mai multi dintre noi ar fi inteles asta din primele 50-100 de pagini.
Oricum, un “must read” pentru cei care lucreaza in echipe si o lectura cel putin interesanta pentru curiosi.
Scrisa de Andrei Rosca
Pentru mai multe recenzii, va rugam sa accesati
BookBlog.ro - ghidul cartilor care conteaza.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)