Modificarea salariala pentru medicii din unitatile sanitare publice cu paturi cu personalitate juridica, este stabilita in functie de serviciile medicale spitalicesti contractate cu Casa de Asigurari de Sanate, indicatorii specifici de performanta asumati de seful de sectie, laborator sau serviciu medical prin contractul de administrare si performanta individuala evidentiata prin numarul si complexitatea cazurilor tratate de fiecare medic in parte.
Evaluarea trimestriala pentru criteriile stabilite se va face prin acordarea unui punctaj de la 1 la 5 pentru fiecare criteriu in parte. Procentul concret de majorare a salariilor de baza individuale se va stabili de Comitetul Director.
In cazul medicilor care au obtinut note maxime la toate criteriile, salariile de baza ale acestora pot creste cu pana la 50%. Pentru medicii care au obtinut note satisfacatoare, cresterile salariale pot ajunge pana la 25%.Insa pentru cei care obtin rezultate nesatisfacatoare, salariile de baza pot scade cu maxim 50%, insa nu pot fi mai mici decat salariile de baza minime pe functii si grade profesionale.
Criteriile ce privesc actul medical vor fi avizate de comisiile de specialitate ale Colegiului Medicilor din Romania.
Majorarea salariilor de baza individuale ale medicilor, se face atat cu incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli repartizat sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical, respectiv cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al spitalului, precum si cu incadrarea in veniturile proprii, altele decat cele provenite din contractele incheiate cu Casa de Asigurari de Sanatate.
Comentarii articol (0)