Situatia prezentata de user
In anul 2006, o persoana a fost imputernicita de catre sora ei sa se ocupe de documentatia necesara pentru ca fiica ei in varsta de 3 ani, sa beneficieze de alocatie.
Prin aceeasi procura, persoana in cauza este imputernicita sa ridice de la Oficiul Postal alocatia nepoatei ei.
Chiar daca se stia ca procura este valabila pana la revocarea sa expresa (lucru care nu s-a intamplat), la Posta persoana a fost anuntata ca aceasta procura nu mai este valabila si ca ii este necesara una noua.
Intrebarile userului
Ce termen de valabilitate are procura? Ce anume prevede legislatia in acest aspect?
Raspunsurile userilor pe aceasta tema
Un user considera ca trebuie aflat motivul concret al refuzului functionarului de la Posta de a considera procura valabila.
O alta persoana considera ca normele interne sau cele impuse cu privire la plata pensiei au fost extinse (legal sau nu, justificat sau nu) si in privinta platii alocatiei. Astfel, masura are ratiunea de a impiedica plata in situatiile in care mandantul beneficiar al pensiei (alocatiei) ar fi incetat din viata. Userul considera, totodata, ca o noua procura atesta existenta mandantului cel putin la data autentificarii noii procuri, astfel incat, pana la o coordonare a informatiilor intre diversele institutii ale statului va mai trece timp.
Pe de alta partea persoana in cauza considera ca normele interne ale respectivei institutii nu ar trebui sa se aplice de vreme ce nu sunt corelate cu legislatia.
Opinia este impartasita si de un alt user, care mentioneaza ca Procura este valabila pana la revocarea ei de catre mandant.
Codul civil prevede moduri dupa care mandatul inceteaza, si anume:
1.prin revocarea mandatarului;
2.prin renuntarea mandatarului la mandat;
3.prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a mandatarului.
Asteptam si opinia ta pe Forumul Avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)