ACCES GRATUIT
Proiect de Norma CSSPP
Administrarea speciala a fondurilor de pensii facultative, in cazul retragerii autorizatiei
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) a lansat in dezbatere publica proiectul normei privind administrarea speciala a fondurilor de pensii facultative ce reglementeaza situatia fondului de pensii in cazul retragerii autorizatiei de administrare.
Articolul continuă mai jos
De asemenea, proiectul de norma stabileste procedura si criteriile de selectare a administratorului special, precum si atributiile acestuia.
Administrarea speciala este o masura cu caracter temporar care nu poate depasi 12 luni, calculate de la data comunicarii deciziei de desemnare/selectare a administratorului special.
Instituirea masurii de administrare speciala
In cazul in care hotaraste retragerea autorizatiei de administrare, CSSPP dispune instituirea administrarii speciale. Printre motivele pentru care CSSPP ar putea retrage autorizatia de administrare unui fond de pensii se numara cazurile in care :
-actionarii au decis lichidarea, fuziunea sau divizarea administratorului;
-administratorul se afla in incapacitate de plata;
-administratorul nu mai indeplineste conditiile de functionare;
-numarul de participanti a scazut si se mentine sub minimul legal timp de un semestru;
-rata de rentabilitate a fondului de pensii este mai mica decat rata de rentabilitate minima a tuturor fondurilor de pensii din Romania in 4 semestre consecutive.
Atributiile administratorului special
Conform proiectului de norma, administratorul special trebuie sa realizeze transferul participantilor care au depus o cerere de transfer, inainte de data deciziei de retragere a autorizatiei de administrare, catre alte fonduri de pensii facultative, conform Normei nr. 14/2006 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii facultative
Totodata, acesta trebuie sa administreze fondul de pensii facultative aflat in administrare speciala, in vederea transferului contravalorii activelor personale nete ale participantilor catre fondurile de pensii facultative alese de participanti sau la care acestia au fost repartizati.
Mai mult, administratorul trebuie sa transforme in lichiditati activele fondului aflat in administrare speciala in vederea transferului contravalorii activelor personale nete ale participantilor.
____________________________
Nota Avocatnet.ro :
-Proiectul de norma al CSSPP poaste fi vizualizat aici.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Conform legislației în vigoare, este strict interzisă copierea, reproducerea, redistribuirea, republicarea sau orice altă formă de reutilizare a acestui conținut, integral sau parțial, fără consimțământul scris al avocatnet.ro. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage răspunderea civilă, contravențională sau penală.
Comentarii articol (0)