„Nu vom intarzia adoptarea masurilor necesare pentru punerea in practica a Planului de crestere economica si locuri de munca. Semnalele care vin din diferite zone nu sunt imbucuratoare, exista riscuri de trimitere in somaj, de disponibilizari, pe care vrem sa le prevenim. Vreau ca acest Plan sa faca economia Romaniei mai putin vulnerabila la aceste evolutii", a declarat miercuri, seful Executivului.
Printre masurile care se discuta miercuri sunt: modificarea Codului fiscal, modificarea Codului de procedura fiscala si stimularea ocuparii fortei de munca prin acordarea unei sume de 1000 de euro agentilor economici, pentru fiecare somer pe care il angajeaza, cu conditia ca acesta sa se afle de mai mult de trei luni in somaj.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a solicitat inca de luni, ministrilor cu responsabilitati in domeniu, sa pregateasca actele normative pentru implementarea masurilor incluse in Programul de crestere economica si de creare de locuri de munca.
La reuniune au participat Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Laszlo Borbely, ministrul Lucrarilor Publice, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, Dorin Marian, seful Cancelariei Primului-ministru, Daniel Chitoiu, presedintele ANAF, Ion Ghizdeanu, seful Comisiei Nationale de Prognoza, si alti consilieri si experti.
Planul de masuri privind cresterea economica si locurile de munca, elaborat in vederea contracararii efectelor crizei economice mondiale, a fost prezentat de Calin Popescu-Tariceanu, saptamana trecuta.
Planul este construit pe trei prioritati: oamenii, firmele romanesti si sistemul bancar. Prin acest program vor fi alocate minimum 10 miliarde de euro in urmatorii 4 ani, pentru a investi in zonele economice esentiale pentru viitorul Romaniei.
Programul de crestere economica si locuri de munca prevede, printre altele, scaderea CAS-ului cu inca 10 puncte procentuale. Premierul Tariceanu a subliniat ca se va ajunge la 30% contributii de asigurari sociale, dupa ce in urma cu patru ani existau nu mai putin de 50%.
In plus, incepand cu 1 ianuarie 2009 Guvernul va acorda un premiu fiscal de 5% din valoarea impozitelor datorate de populatie, de firme si de persoane fizice autorizate, in conditiile efectuarii platilor la timp.
Comentarii articol (1)