Ordinul Ministerului de Interne si Reformei Administrative nr. 663/2008 pentru modificarea si completarea Metodologiei privind identificarea, evaluarea si controlul riscurilor de incendiu, aprobata prin Ordinul ministrului internelor si reformei administrative nr. 210/2007, a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 822 din 08.12.2008.
Avand in vedere prevederile art. 29 alin. (3) din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor,
in temeiul dispozitiilor art. 7 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea si functionarea Ministerului Internelor si Reformei Administrative, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2008,
ministrul internelor si reformei administrative emite prezentul ordin.
Art. I. - Metodologia privind identificarea, evaluarea si controlul riscurilor de incendiu, aprobata prin Ordinul ministrului internelor si reformei administrative nr. 210/2007, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 360 din 28 mai 2007, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 29, litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"f) asigurarea interventiei serviciilor pentru situatii de urgenta;".
2. Articolul 38 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 38. - (1) Autorizarea persoanelor fizice se realizeaza pe baza de interviu, dupa depunerea unui dosar care cuprinde urmatoarele documente:
a) cerere-tip de autorizare/reautorizare a persoanelor fizice pentru desfasurarea activitatii de identificare, evaluare si control al riscurilor de incendiu, conform modelului prevazut din anexa nr. 6 la prezenta metodologie;
b) documente, in copie legalizata, care sa ateste ca solicitantul este absolvent al unei institutii de invatamant postuniversitar acreditate, in domeniile securitatea la incendiu a constructiilor si instalatiilor aferente sau managementul/analiza riscurilor de incendiu, care include minimum un modul despre metode de evaluare a riscului de incendiu;
c) memoriu privind activitatile reprezentative desfasurate, conform modelului din anexa nr. 6a la prezenta metodologie;
d) o lucrare relevanta de identificare si evaluare a riscului de incendiu executata intr-o constructie existenta, elaborata de solicitant.
(2) Etapele interviului sunt prezentate in Ghidul de interviu, prevazut in anexa nr. 6b la prezenta metodologie."
3. Dupa articolul 38 se introduce un nou articol, articolul 38
1, care va avea urmatorul cuprins:
"Art. 38
1. - Metodele de evaluare a riscului de incendiu, alaturi de bibliografia selectiva necesara pentru examinarea in vederea autorizarii, sunt prevazute in anexa nr. 6c la prezenta metodologie."
4. La articolul 39 punctul 2, litera b) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"b) certificatul de inregistrare la oficiul registrului comertului, in copie legalizata;".
5. La articolul 39 punctul 2, dupa litera b) se introduce o noua litera, litera c), care va avea urmatorul cuprins:
"c) sa aiba prevazut in statut sau, dupa caz, in actul de infiintare activitati in domeniul securitatii la incendiu sau in managementul riscurilor."
6. La articolul 41, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Serviciul informare publica, statistica si analiza riscuri comunica solicitantilor persoane fizice data sustinerii interviului, in vederea autorizarii, in cel mult 30 de zile de la depunerea dosarului complet."
7. Articolul 43 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 43. - (1) Evaluarea dosarelor mentionate la art. 39 se face de catre o comisie numita prin ordin de zi al inspectorului general, in termen de cel mult 30 de zile de la depunerea dosarului complet.
(2) Criteriile pe baza carora se realizeaza evaluarea dosarelor de autorizare au in vedere urmatoarele elemente:
a) indeplinirea conditiilor de eligibilitate;
b) experienta in domeniul securitatii la incendiu;
c) adresele a cel putin 3 beneficiari privind calitatea lucrarilor efectuate de societatea solicitanta in domeniul securitatii la incendiu, respectiv a celor efectuate de evaluatorul/evaluatorii care lucreaza pentru societate, dupa caz;
d) experienta si rezultatele activitatii de identificare, evaluare si control al riscurilor de incendiu desfasurate anterior obtinerii autorizarii, dupa caz;
e) sa faca dovada ca a incheiat contract de munca cu cel putin o persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati de identificare, evaluare si control al riscurilor de incendiu.
(3) Criteriul de la alin. (2) lit. d) este obligatoriu la evaluarea in vederea reinnoirii autorizatiei.
(4) In urma evaluarii dosarului, comisia hotaraste eliberarea sau respingerea eliberarii autorizatiei. Modelul autorizatiei pentru desfasurarea activitatii de identificare, evaluare si control al riscurilor de incendiu pentru persoane juridice este prevazut in anexa nr. 9 la prezenta metodologie.
(5) Contestatiile la hotararea comisiei se adreseaza inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in termen de 15 zile de la data comunicarii actului.
(6) Contestatiile se solutioneaza de o comisie numita prin ordin de zi al inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in termen de 15 zile de la primirea acestora."
7. Anexa nr. 6 la metodologie se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 1.
8. Dupa anexa nr. 6 la metodologie se introduc trei noi anexe, anexele nr. 6a, 6b si 6c, care vor avea cuprinsul prevazut in anexele nr. 2, 3 si 4.
9. Anexa nr. 7 la metodologie se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 5.
Art. II. - Anexele nr. 1-5 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. III. - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Ministrul internelor si reformei administrative,
Liviu Radu,
secretar de stat
Bucuresti, 27 noiembrie 2008.
Nr. 663.
____
Nota Avocatnet.ro:
-Anexele 1-5 vi le prezentam ca fisier atasat.
Comentarii articol (0)