ACCES GRATUIT
Guvernul a abrogat bonificatiile fiscale si stimulentele pentru angajatori
Prin Ordonanta de urgenta nr. 226/2008, Guvernul a decis anularea bonificatiei fiscale de 5% acordata contribuabililor care platesc taxele cu cel putin 10 zile inainte de termen si a stimulentelor financiare acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri.
Articolul continuă mai jos
OUG nr. 226/2008 a fost publicata in
Monitorul Oficial, Partea I, nr. 899 din 31 decembrie 2008 si stabileste, printre altele, abrogarea
OUG nr. 192/2008 pentru aprobarea unor masuri de relaxare fiscala in vederea cresterii economice si a numarului locurilor de munca.
OUG nr. 192/2008 prevedea ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, pentru plata cu cel putin 10 zile inainte de termenul de plata a tuturor obligatiilor fiscale datorate bugetelor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), contribuabilii sa beneficieze de o bonificatie de 5% din valoarea obligatiilor datorate.
Bonificatia nu se aplica in urmatoarele cazuri:
a) pentru obligatiile fiscale reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa;
b) pentru obligatiile fiscale reprezentand accize;
c) contribuabililor care au obligatii fiscale restante si pentru care nu a fost suspendata executarea actului prin care s-au stabilit obligatiile fiscale, in conditiile legii
d) contribuabililor care nu depun declaratiile fiscale la termenele stabilite de lege.
Tot OUG nr. 192/2008 stabilea ca, pentru fiecare loc de munca nou creat,
firmele sa primeasca 4000 de lei in cazul in care vor angaja persoane care si-au pierdut locul de munca de mai mult de 3 luni.
Astfel, angajatorii care creau noi locuri de munca si incadrau in munca, pe locurile de munca nou-create, someri aflati in evidenta agentiilor pentru ocuparea fortei de munca pentru o perioada de cel putin 3 luni consecutive de la data inregistrarii in evidenta acestor agentii urmau sa beneficieze, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data incadrarii in munca, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 3 ani.
Valoarea indicatorului social de referinta este in prezent de
500 de lei.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (8)