Ce banci sunt campioane la procese cu datornicii? raspunsul vine de la Capital.ro Bancile campioane la procese au fost implicate in 68.152 de cazuri din 1996 pana azi. Numarul dosarelor deschise anul acesta este de peste doua ori mai mare decat cel din 2008. Anul 2009 are toate sansele sa intre in istoria financiara a Romaniei ca anul cu cele mai multe procese dechise de banci impotriva datornicilor. Nu mai putin de 12.961 de dosare noi au fost initiate de catre cele mai „implicate juridic“ opt institutii de credit locale doar in primele sase luni ale acestui an. Potrivit unui top pus la dispozitia Capital de catre portalul vrajitorul.eu si bazat pe datele Ministerului Justitiei, campiona absoluta pe 2009 este Banca Transilvania, care a deschis doar anul acesta 4.376 de dosare. Topul este continuat de BRD, care a initiat 3.494 de dosare , Raiffeisen, 1.716 dosare, Unicredit Tiriac, 1.335 de dosare, BCR, 793, Citibank, 642, Alpha Bank, 414 procese si ING, 191.
Terenurile fara cadastru nu se mai pot comasa, scrie Jurnalul National. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) a emis o hotarare interna prin care interzice notarilor sa mai intocmeasca acte de vanzare-cumparare pentru terenurile agricole care nu au cadastru si intabulare. Masura menita sa ii apere pe proprietari sa cumpere terenuri mai mici decat cele inscrise in acte are si efecte adverse. In unele zone ale tarii, piata achizitiilor de terenuri agricole este blocata.
Guvernul Boc s-a imprumutat de 79,8 miliarde de lei in opt luni de mandat, titreaza Cotidianul.ro .Potrivit Finantelor, din totalul titlurilor emise de stat aflate in derulare la 31 august 65,46% aveau scadenta pe termen scurt, 31,4% erau pe termen mediu, iar 3,13% urmau sa ajunga la scadenta peste mai mult de 5 ani. De la inceputul acestui an si pana la finalul lunii august, Ministerul Finantelor Publice (MFP) s-a imprumutat cu 79,8 miliarde lei, din care 53,2 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pe piata interna si 26,6 miliarde lei prin imprumuturi de stat, contractate direct in cea mai mare parte, releva datele Ministerului Finantelor Publice.
Ziarul Financiar se intreaba Cat de ieftine au devenit masinile de lux pe piata second-hand in goana dupa recuperarea banilor? Numarul tot mai mare de masini de lux returnate companiilor de leasing si cresterea ofertei pe piata de second-hand, cumulata cu scaderea cererii de automobile scumpe, au determinat scaderea preturilor acestora cu aproape 210.000 de euro, in mai putin de doi ani. Odata cu lansarea de campaniilor de reduceri pe piata masinilor noi de pana la 50%, s-a ajuns la o scadere accentuata a preturilor la masinile de lux second-hand, comercializate fie de catre firmele de leasing, carora le-au fost returnate de catre clientii rau-platnici, fie de companii specializate pe second-hand.
Romania Libera:
Magistratii nu vor sa renunte la pensiile speciale, ne spune Romania Libera. Procurorii si judecatorii ar vrea sa-si pastreze pensiile speciale si actualele conditii privilegiate de iesire la pensie si cer Executivului sa renunte la aplicarea Legii unice a pensiilor. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si Ministerul Public sustin ca proiectul noii Legi unice a pensiilor incalca Statutul judecatorilor si procurorilor prevazut prin Legea 303. Potrivit argumentelor pe care ICCJ le-a transmis CSM pe marginea Legii unice a pensiilor, "reglementarea pensiei de serviciu a magistratilor" tine de "cariera profesionala a magistratilor", de "responsabilitatile si riscurile profesiei de magistrat"
Comentarii articol (0)