avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare taxa auto

Am achizitionat autoturism Mercedes Vito in anul 2009, mai exact in ianuarie. Masina era noua din anul 2008. Sistemul de achizitionare leasing. Firma de leasing ne-a presat sa platim taxa de prima inmatriculare in cuantum de 150 mil. Care este procedura de recuperare a taxei? ( daca este vreo sansa de recuperare?)
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 17:32, 27 Iulie 2011
Puteti recupera taxa auto, insa daca masina este si in prezent in leasing, firma de leasing va trebui sa va faca o procura autentica prin care sa mentioneze ca va da dreptul a recupera in nume propriu si de a incasa de la stat aceasta taxa.
Dupa ce firma de leasing imi va da procura ,ma adresez unui avocat sa inainteze o actiune in instanta sau cum e mai bine sa procedez ???

multumesc
Procedura de recuperare:
1. Va trebui sa formulati o cerere de restituire a taxei catre Administratia Finantelor Publice unde a fost achitata taxa. Anexati acestei cereri: Decizia de calcul, chitanta de plata a taxei auto, cartea de identitate a masinii, buletinul dvs. - toate in copii, si procura autentica de la firma de leasing. Va trebui sa primit raspuns in maxim 45 de zile.
2. Dupa ce primiti raspunsul, sau daca s-au implinit 45 de zile si nu ati primit raspunsul din partea Finantelor, va trebui sa formulati actiunea catre instanta - Tribunalul. Anexati cererii: decizia de calcul, chitanta, cartea de identitate a masinii, buletinul dvs, cererea pe care ati depus-o la Finante, raspunsul lor, dovada achizitionarii din strainatate a masinii, traducere, procura autentica de la firma de leasing. Taxa de timbru este de 39 lei si trebuie si timbru judiciar de 0,3 lei.
Aveti sanse mari de a recupera taxa auto. Puteti recurge la aceasta procedura doar daca ati achizionat masina din strainatate si era o masina second-hand. Doar in privinta acestor autoturisme se aplica acele prevederi privind descriminarea care este de fapt si argumentul castigarii procesului.
Daca nu va descurcati cu procedura pe care v-am mentionat-o mai bine contactati un avocat.
Problema este ca am achizitionat masina de noua si masina inca este in leasing

In aceste conditii mai pot parcurge acesti pasi ?

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto lumiiana lumiiana eu am cumparat masina noua, in leasing, la tiriac leasing. in conditiile astea imi mai pot recupera taxa auto? multumesc (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara taxa oltul oltul se poate inmatricula o masina fara taxa de timbru? cu partaj sau nu mai sunt portite? (vezi toată discuția)