Potrivit unui comunicat ANRMAP, intr-un timp foarte scurt, s-a constatat nulitatea contractelor incheiate intre primarii si firmele de amplasare a radarelor fixe, ca urmare a controlului national demarat de institutie.
Astfel, tribunalul Teleorman, la termenul din 27 octombrie a admis actiunile formulate de ANRMAP in dosarul civil nr. 2990/87/2009 si Dosarul nr. 3018 /87/2009 avand ca obiect constatarea nulitatii contractelor privind monitorizarea traficului rutier in comunele Poroschia si Peretu.
De asemenea, tribunalul Maramures, la termenul din 21octombrie a admis actiunea formulata de ANRMAP in dosarul civil nr. 5001/100/2009, avand ca obiect constatarea nulitatii contractului privind monitorizarea traficului rutier in Orasul Dragomiresti.
„ANRMAP va continua depunerea actiunilor in anulare la instantele din tara, avand convingerea ca justitia isi va face datoria, astfel incat toate contractele incheiate de primarii cu diverse firme de amplasare a radarelor fixe, contracte incheiate cu incalcarea prevederilor OUG 34/2006 sa fie anulate. Autoritatile locale vor putea aplica pe viitor procedurile legale in vederea
achizitionarii acestui serviciu. Aceste decizii ale instantelor de judecata ne dau speranta ca in Romania respectarea legii este mai importanta decat interesele individuale”, a tinut sa precizeze presedintele institutiei, Cristina Traila.
La sfarsitul lunii iulie, ANRMAP a decis sa cheme in instanta 47 de primarii pentru contractele de amplasare a radarelor fixe, incheiate cu diferite firme.
Totodata, Politia a retras deja, la sfarsitul lunii aprilie, avizele de functionare a radarelor fixe amplasate in tara in urma unor contracte incheiate de primarii cu societati comerciale, singurul sistem de depistare a vitezei care a ramas in functiune fiind cel de pe DN1, care apartine in totalitate Politiei.
Comentarii articol (0)