ACCES GRATUIT
Subventia pentru constructia locuintelor prin credit ipotecar ar putea fi virata direct in contul proprietarului
Subventia de 15.000 de euro, acordata de stat pentru constructia unei locuinte prin credit ipotecar, s-ar putea realiza pe baza unui proces-verbal de predare-primire a locuintei, in contul beneficiarului, atat in cel personal, cat si in cel deschis la banca care i-a acordat imprumutul, potrivit unui proiect de OUG, elaborat de Ministerul Dezvoltarii (MDRT).
Articolul continuă mai jos
Prin
proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2006, se urmareste imbunatatirea mecanismelor de sprijinire a construirii de locuinte proprietate personala.
In acest sens, modificarea Programului national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietatea personala ar face ca “
plata subventiei de la bugetul de stat sa se faca pe baza procesului-verbal de predare-primire a locuintei, in contul beneficiarului, deschis pentru finantarea constructiei locuintei prin credit ipotecar la institutia financiar-bancara care i-a acordat creditul respectiv sau, dupa caz, in alt cont indicat de catre beneficiarul subventiei”.
In nota de fundamentare a proiectului se precizeaza ca, posibilitatea beneficiarului de a indica si
un alt cont in care sa-i fie virata subventia, face ca “sprijinul statului sa fie indreptat, cu preponderenta, spre tinerii care si-au construit o locuinta si nu catre institutia financiar bancara”.
Potrivit MDRT, procesul-verbal de predare-primire a locuintei reprezinta ultimul act justificativ depus de beneficiarul subventiei, prin care se dovedeste ca locuinta a fost predata de catre constructor.
De asemenea, proiectul obliga consiliile locale ca,
in termen de 45 de zile de la incheierea procesului-verbal de predare-primire a locuintelor,
sa transmita solicitarile de subventie si documentele justificative depuse de beneficiari, in vederea eficientizarii derularii programului si pentru a se putea fundamenta cu exactitate sumele necesare pentru decontarea subventiei.
In cazul in care aceasta obligatie nu va fi respectata,
subventiile respective se vor asigura din bugetele consiliilor locale.
Prin Programul national pentru sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala,
subventia pentru construirea unei locuinte prin credit ipotecar reprezinta 30% din costurile de constructie a acesteia, dar nu mai mult decat valoarea echivalenta in lei a 15.000 de euro si nu mai mult decat valoarea creditului ipotecar contractat.
Programul se dezvolta prin intermediul autoritatilor administratiei publice locale, subventia fiind acordata de catre MDRT, prin intermediul consiliilor locale ale localitatilor in care sunt amplasate locuintele.
__
Nota Avocatnet.ro:
-Va prezentam ca fisier atasat proiectul MDRT.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (2)