Astfel, peste 1600 de persoane inscrise au indeplinit conditiile impuse de INM.
Potrivit INM, concursul are in vedere ocuparea unui numar de 85 de posturi de judecator si 62 de posturi de procuror.
La acest concurs pot participa persoanele care indeplinesc au o vechime in specialitate de cel putin 5 ani, in functiile prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform art. 33, din acest act normativ, pot fi numiti in magistratura, pe baza de concurs fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, precum si magistratiiasistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani.
Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe scrise de tip grila de verificare a cunostintelor teoretice si practice, la urmatoarele materii:
- drept civil
- drept procesual civil
- drept penal
- drept procesual penal
- organizare judiciara si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
Proba scrisa de verificare se va desfasura in data de 21 martie, urmand ca rezultatele finale sa fie publicate in data de 7 aprilie 2010.
Mai multe informatii despre concursul de admitere in magistratura, precum si lista posturilor vacante poate fi consultata aici.