KPMG si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au organizat conferinta "Lideri de afaceri pentru responsabilitate sociala", pentru a promova Responsabilitatea Sociala Corporatista (RSC). Evenimentul a fost gazduit la sediul KPMG Romania din Bucuresti si a avut scopul de a pune bazele unui grup de sprijin pentru a dezvolta proiecte RSC in Romania.
Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Serban Toader, Senior Partner al KPMG in Romania si David Halley, coordonator pentru Parteneriate Internationale al BITC, cu sprijinul Lordului Hastings de Scarisbrick (CBE) – coordonator la nivel global pentru Responsabilitate Sociala si Diversitate al KPMG International, au organizat conferinta “Lideri de afaceri pentru responsabilitate sociala”, alaturi de lideri proeminenti ai comunitatii de afaceri si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, pentru a discuta cele mai recente evolutii ale RSC in Romania si despre rolul corporatiilor in identificarea solutiilor sustenabile pentru problemele comunitatii.
Organizata cu sprijinul Business in the Community si al Camerei de Comert Romano-Britanice, conferinta este a doua parte a unui proiect initiat anul trecut de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu organizatia de caritate a Printului Charles, cu sprijinul Ambasadei Romaniei din Londra.
Evenimentul a fost gazduit la sediul KPMG Romania din Bucuresti si a avut scopul de a pune bazele unui grup de sprijin pentru a dezvolta proiecte in RSC.
“Proiectul ‘Lideri de afaceri pentru responsabilitate sociala’ a concentrat la Londra reprezentanti ai elitei romanesti din lumea afacerilor, oferindu-le oportunitatea de a vedea cum companiile din Marea Britanie aplica strategii de Responsabilitate Sociala Corporatista, cum se formeaza parteneriatele intre companii si ONG-uri cu efecte benefice pentru intreaga comunitate si cum investitia in comunitate, departe de a fi doar un act de filantropie, devine un mod prin care se pot creste profiturile companiilor intr-un mod responsabil. Am vrut sa mergem mai departe acum si sa aducem in Romania o parte din experienta castigata la Londra. Ma bucur ca Lordul Michael Hastings sprijina eforturile noastre in Romania si isi imparte impresionanta sa experienta in acest domeniu cu noi”, explica Principesa Margareta.
Prin prisma experientei sale internationale in Responsabilitate Sociala Corporatista si in retele de afaceri, David Halley a oferit o perspectiva internationala si sfaturi pentru un proiect care promite sa schimbe gandirea curenta despre rolurile de mediu, social si economic ale agriculturii si sa ofere ghidaje ce pot fi folosite in construirea strategiilor pentru regiunile in dezvoltare.
In acest sens, Proiectul Lavanda are ca scopuri educarea populatiei unei regiuni pentru cultivarea si recoltarea lavandei si amplificarea constientizarii pentru posibilitatile oferite de produsele procesate manual.
“Daca este bine administrat, proiectul poate fi o prima etapa in educarea populatiei in modurile prin care se pot promova produsele artizanale, cum sa isi castige cu usurinta veniturile si sa realizeze importanta agriculturii pentru dezvoltarea rurala. Uneori, vremurile dificile scot la suprafata tot ce este mai bun in oameni si sunt sigur ca talentul va continua sa se dezvolte si sa creasca in aceasta zona”, a afirmat Halley.
“Pe termen scurt, va crea locuri de munca si va atenua efectele crizei economice. Pe termen mediu si lung, va aduce o oportunitate pentru a crea o un mediu economic regional si local de dezvoltare”, a completat Halley.
KPMG - o companie verde
„Am implementat un program de continua optimizare a operatiunilor noastre si muncim mult pentru a reduce impactul nostru asupra mediului. Incepand cu anul 2008, am implementat o „politica verde”, iar KPMG Romania a obtinut un certificat ISO 14001 in 2009, care demonstreaza faptul ca organizatia noastra isi monitorizeaza impactul asupra mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, reciclarea deseurilor si actiuni verzi”, au declarat reprezentantii companiei KPMG in cadrul conferintei.
„Totodata suntem hotarati sa reducem cu 25% emisiile de dioxid de carbon in 2010 comparativ cu anul 2007. Adoptand masuri “prietenoase cu mediul”, biroul din Bucuresti al KPMG a obtinut o reducere de 9,6% pentru emisiile de CO2 in anul 2009 comparativ cu 2008, o crestere de 42% pentru cantitatea de deseuri din hartie si carton si de 87% pentru cantitatea de deseuri din plastic pe care le-am trimis catre reciclare in 2009 comparativ cu anul precedent”, au mai completat acestia.
“Deseori, ne confruntam cu provocari mari si complexe, dar vad, chiar in fata mea, exemple remarcabile de oameni din KPMG ca fac o diferenta pozitiva reala in lume. Desi mai sunt multe de facut, suntem increzatori ca avem o contributie semnificativa in dezvoltarea unei lumi sustenabile si suntem mandri ca putem imparti acest succes cu dumneavoastra”, a spus Lord Hastings.
In sprijinul scopului asumat al evenimentului: crearea unui grup de sprijin pentru a dezvolta proiecte in parteneriat cu Business in the Community – o parte din organizatia de caritate a Printului Charles, si Reteaua CSR360.
“Credem ca trebuie sa ne utilizam abilitatile si resursele pentru a ne implica total in gasirea solutiilor sustenabile pentru probleme locale si globale, lucrand impreuna cu guverne, grupuri din societatea civila si agentii internationale. Aceasta viziune se aliniaza valorilor noastre – suntem dedicati comunitatilor in care lucram”, a concluzionat Lord Hastings.
Despre KPMG:
KPMG este reteaua globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 140 de tari si avem 135.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Societatile independente membre ale retelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International”), o entitate elvetiana. Fiecare societate KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare.
Comentarii articol (0)