Ministerul Justitiei (MJ) cauta 35 specialisti din afara aparatului ministerului in vederea evaluarii generale a cadrului legislativ in materie procesual civila si penala si a formularii de propuneri pentru punerea in aplicare a Legilor privind Codurile de procedura civila si penala.
Potrivit
HG nr. 780/2010 privind modalitatea de colaborare externa neremunerata utilizata de Ministerul Justitiei pentru elaborarea actelor normative si a unor documente de politica publica, MJ poate colabora pe baza voluntariatului cu specialisti din afara ministerului pentru realizarea proiectelor sale.
Astfel, pentru elaborarea proiectului Legii pentru punerea in aplicare a
Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila si a proiectului Legii pentru punerea in aplicare a
Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, MJ va coopta cel mult 35 specialisti, 20 pentru proiectul de punere in aplicare a Legii nr. 134/2010 si 15 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 135/2010.
Pentru selectarea specialistilor pentru activitatea mai sus mentionata, MJ va avea in vedere
urmatoarele criterii:
a) experienta relevanta in materia dreptului civil si penal si a dreptului procesual civil si penal, dobandita in cadrul activitatii profesionale desfasurate (activitate didactica universitara si post – universitara, activitate doctrinara si de cercetare stiintifica, exercitarea functiei de judecator, procuror, avocat, sau, dupa caz, a altei profesii juridice);
b) calitatea de autor de articole, monografii, tratate, jurisprudenta comentata in domeniul dreptului civil si al dreptului procesual civil.
In urma evaluarii candidaturilor, persoanele selectate in calitate de specialist vor fi invitate, in termen de 5 zile lucratoare de la data anuntarii rezultatelor selectiei, sa incheie, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 780/2010 conventii de colaborare cu Ministerul Justitiei, care vor reglementa drepturile si obligatiile partilor.
Activitatea specialistilor se va desfasura pe o perioada de 30 de zile de la data incheierii conventiilor de colaborare si este neremunerata.
De asemenea, dupa finalizarea activitatii Ministerul Justitiei intentioneaza cooptarea, in cadrul Comisiei pentru elaborarea proiectelor Legilor pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 si 135/2010 a unui numar de maximum 20 colaboratori externi, 10 pentru fiecare proiect, pentru urmatoarele activitati:
1. Analiza si valorificarea propunerilor formulate in cadrul activitatii prevazute la punctul I.
2. Elaborarea prevederilor proiectului Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila.
Pentru selectarea colaboratorilor externi, in calitate de experti, in afara participarii la activitatea prevazuta la punctul I si respectarii angajamentelor asumate prin conventia de colaborare, vor fi avute in vedere urmatoarele criterii:
a) minimum 7 ani de experienta in domeniul juridic si minimum 5 ani de experienta in domeniul dreptului civil si al dreptului procesual civil;
b) doctorat, studii postuniversitare sau alte programe de formare profesionala relevante in domeniul dreptului civil si al dreptului procesual civil;
c) experienta in activitatea de elaborare de proiecte de acte normative complexe, inclusiv coduri;
d) participarea la dezbateri publice organizate cu privire la acte normative complexe, inclusiv coduri sau in cadrul procedurii parlamentare de adoptare a acestora.
Activitatea colaboratorilor externi se va desfasura pe o perioada de maximum 3 luni de la data incheierii conventiei civile de colaborare si este remunerata.
Colaboratorii externi vor participa la dezbaterile publice organizate cu privire la proiectul Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si, la cererea Ministerului Justitiei, la dezbaterile parlamentare asupra acestuia. Participarea la aceste activitati este neremunerata.
In vederea participarii la procedura de selectie, in termen de 10 zile calendaristice de la publicarea prezentului anunt, persoanele interesate trebuie sa depuna/transmita la Ministerul Justitiei, strada Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti si/sau la adresele de e-mail lidia.barac@just.ro, vbelegan@just.ro, aradoi@just.ro:
- un curriculum vitae;
- o scrisoare de intentie (in care se prezinta, pe scurt, perspectiva proprie asupra modului de indeplinire a activitatilor prevazute la pct. I si, dupa caz, pct. II);
- orice alte documente care sa faca dovada indeplinirii criteriilor de selectie prevazute la pct. I si, dupa caz, pct. II.
Va prezentam in fisier atasat anunturile de selectie.
Comentarii articol (0)