Intellectual Property in Practice - Trademarks and Their Enforcement
ARDD IDLO ALUMNI
5 Martie 2005
Seminarul de proprietate intelectualã "Intellectual Property in Practice - Trademarks and Their Enforcement", care va fi organizat în perioada 30 martie - 1 aprilie 2005. Invitatul special al acestui seminar este dr. Laurent Manderieux, profesor de proprietate intelectuala la Universitatea L. Bocconni din Milano, Italia, inalt functionar in cadrul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale (OMPI, Geneva) si expert in domeniul proprietatii intelectuale in cadrul unor organizatii internationale.
Sunt aºteptaþi 25 de participanþi, practicieni din domeniul proprietãþii intelectuale (avocaþi, consilieri în proprietate industriala, consilieri juridici, magistraþi ºi funcþionari publici.) ºi cadre didactice cu preocupãri în acest domeniu.
Seminarul se va desfãºura la Institutul Bancar Român, str. Negru Vodã nr.3, Sector 3, Bucureºti, zilnic între orele 9 -17. Pentru acordarea certificatelor este necesarã prezenþa pe întreaga duratã a seminarului. Taxa de participare este de 6.000.000 lei si include: suportul de curs, masa de prânz ºi pauzele de cafea.
Pentru participarea la procesul de selectie este necesarã transmiterea unui CV sau a unei scrisori de motivare la adresa ardd@atlastelecom.ro sau la fax 021-311 28 83. Data limitã pentru primirea aplicaþiilor este 21 martie 2005.
Informaþii suplimentare se pot obtine la 021-3112883 - ARDD; 0722830821 - Dan Barna; Zorita Pop 0721907136.
--------------------------------
PROGRAMUL
Asociatiei Romane de Drept pentru Dezvoltare
ARDD IDLO ALUMNI ÎN DOMENIUL PROPRIETÃÞII INTELECTUALE
Asociaþia Românã de Drept pentru Dezvoltare ARDD IDLO Alumni a luat naºtere în 2002 la iniþiativa absolvenþilor cursurilor organizate de cãtre International Development Law Organization (IDLO) cu sediul la Roma.
ARDD IDLO Alumni este o persoanã juridicã de drept privat, fãrã scop patrimonial, non politicã si independentã, în conformitate cu dispoziþiile OG 26/2000 cu privire la asociaþii si fundaþii. Scopul acestei asociaþii este de a contribui la :
- Aprofundarea si fundamentarea cunoºtinþelor teoretice si aplicarea lor practicã în toate domeniile dreptului, cu precãdere, în domeniile dreptului internaþional si în cele nou apãrute în peisajul juridic românesc.
- Încurajarea si facilitarea utilizãrii resurselor ºi tehnicilor dreptului în procesul de dezvoltare.
ARDD IDLO Alumni doreºte sã se evidenþieze ca o organizaþie serioasã, care contribuie la dezvoltarea României prin drept.
ARDD IDLO Alumni þine cont de tendinþele de globalizare existente cât ºi de trecerea omenirii la epoca bazatã pe cunoaºtere, în care capitalul uman, informaþia ºi diseminarea acesteia este esenþialã.
Conºtientizarea importanþei proprietãþii intelectuale ºi a protejãrii acesteia pe plan naþional ºi internaþional se regãsesc printre valorile ºi idealurile la care ARDD a subscris ºi pe care încearcã sã le promoveze în mod activ chiar de la înfiinþare. Eforturile de promovare a acestui principiu se conjugã cu necesitatea imperioasã de a dezvolta expertiza avocaþilor, magistraþilor, ofiþerilor de poliþie, personalului care lucreazã în vamã ºi funcþionarilor publici în domeniul proprietãþii intelectuale.
Seminarul de proprietate intelectualã "Intellectual Property in Practice - Trademarks and Their Enforcement", care va fi organizat în perioada 30 martie - 1 aprilie 2005, se înscrie în programul ARDD IDLO Alumni în domeniul proprietãþii intelectuale, program ce este alcãtuit dintr-o serie de seminarii, ºcoli de varã ºi simpozioane adresate celor interesaþi de acest domeniu.
Programul ARDD dedicat proprietãþii intelectuale vine sã rãspundã la douã seturi de cerinþe:
- oferirea posibilitãþii de educaþie continuã a adulþilor care activeazã în domeniul proprietãþii intelectuale ºi
- întãrirea capacitãþii organizaþionale ºi instituþionale a ARDD IDLO Alumni, pentru ca aceastã organizaþie sã îºi poate atinge obiectivele.
Obiectivele generale ale acestui program sunt:
- Creºterea gradului de conºtientizare a importanþei protecþiei proprietãþii intelectuale;
- Transferarea cunoºtinþelor de drept substanþial ºi oferirea de oportunitãþi de educaþie continuã juridicã în domeniul proprietãþii intelectuale;
- Dezvoltarea unor atitudini ºi aptitudini orientate spre practicã ºi spre soluþionarea rapidã ºi eficientã a diferendelor/litigiilor în domeniul proprietãþii intelectuale;
- Încurajarea diseminãrii cunoºtinþelor acumulate prin intermediul ARDD ºi astfel, îmbunãtãþirea calitãþii muncii prestate în acest domeniu;
- Dezvoltarea abilitãþilor profesionale a juriºtilor care profeseazã în diferite medii profesionale în vederea formulãrii, dezvoltãrii ºi implementãrii unei legislaþii flexibile ºi actuale în materia proprietãþii intelectuale
- Conºtientizarea naturii dinamice ºi implicit supuse schimbãrii a proprietãþii intelectuale ºi a nevoii aplicãrii ºi adaptãrii legislaþiei în vigoare noilor descoperiri ale tehnicii ºi tehnologiei ºi dezvoltarea de noi norme legale aplicabile unor noi situaþii generate de ºtiinþã, cercetare ºi de un nou mediu de afaceri, mai competitiv.
Astfel, þinând cont de principiile ºi obiectivele care stau la baza activitãþii IDLO, cursul va trebui sã se adreseze mai multor categorii profesionale :
- Mediului academic: cercetãtori, cadre universitare, studenþi implicaþi în învãþãmântul post-universitar;
- Sectorului care se ocupã cu respectarea ºi implementarea legislaþiei: judecãtori, procurori, ofiþeri de poliþie, angajaþii Asociaþiei Române pentru Drepturile de Autor, ai Oficiului de Stat pentru Invenþii si Mãrci, ai Oficiului Naþional pentru Protecþia Consumatorilor ºi a autoritãþilor vamale;
- Mediului politic: diplomaþi, diplomaþi sau înalþi funcþionari implicaþi în negocieri cu forurile internaþionale în domeniul proprietãþii intelectuale, respectiv Organizaþia Mondialã a Proprietãþii Intelectuale, Organizaþia Mondialã a Comerþului ºi Uniunea Europeanã;
- Cadrului legislativ: membrii Parlamentului României cu atribuþii în domeniul legislativ, membrii Guvernului României ºi ai staff-ului guvernamental aflat în poziþii de decizie, reprezentanþii organizaþiilor internaþionale în România (în scopul de a îmbunãtãþi modul de diseminare a informaþiilor referitoare la modul în care România îºi îndeplineºte obligaþiile internaþionale în materie de proprietate intelectualã);
- Societãþii civile: reporteri, jurnaliºti, realizatori de emisiuni radio ºi TV, producãtori, editori, reprezentanþi ai ONG-urilor cu obiect de activitate în domeniul proprietãþii intelectuale, reprezentanþi ai asociaþiilor de consumatori;
- Mediului de afaceri: antreprenori, investitori, reprezentanþi ai fondurilor de investiþii, cercetãtori care deþin brevete de invenþie cu considerabilã valoare economicã, manageri din domeniul C&D, avocaþi ºi consilieri juridici, consilieri de proprietate intelectualã ºi industrialã, managerii unor companii tinere ºi inovative, impresari, ingineri ºi producãtori de software, manageri de parcuri tehnologice ºi industriale.
În desfãºurarea activitãþilor legate de proiectul pentru proprietate intelectualã, ARDD IDLO Alumni se va baza atât expertiza strãinã, cât ºi pe cea localã, prin aceastã contribuind la încurajarea dezvoltarea cercetãrii în domeniul proprietãþii intelectuale la nivel naþional ºi la creºterea gradului de conºtientizare a importanþei acestui proiect. Metodologia aplicatã în cadrul seminarilor ARDD IDLO Alumni este cea aplicatã de cãtre IDLO, axatã pe discuþii în grup, studii de caz, încurajarea muncii de echipe.
Comentarii articol (0)