International Trademark Association – INTA in parteneriat cu Asociaþia Romana de Drept pentru Dezvoltare ARDD IDLO Alumni,
Au plãcerea de vã anunþa organizarea seminarului
„Intellectual Property in Practice
Applying mediation procedures to trademark litigation”
Training workshop
Seminarul se va desfãºura în limba româna ºi în limba englezã si abordeazã subiectul medierii ca metoda alternativa de soluþionare a disputelor in litigiile din domeniul protecþiei mãrcilor ºi a drepturilor conexe.
Prezentul parteneriat are la bazã programul naþional desfãºurat începând cu anul 2003 de cãtre ARDD IDLO Alumni in domeniul Proprietãþii Intelectuale si programul INTA de promovarea a medierii ca solutie alternativa de solutionare a diferendelor din domeniul marcilor si a drepturilor conexe.
Sunt aºteptaþi 25 de participanþi, practicieni din sfera proprietãþii intelectuale (avocaþi, judecãtori, arbitri, juriºti, etc.) ºi cadre didactice cu preocupãri în acest domeniu.
Seminarul se va desfãºura la Institutul Bancar Român, str. Negru Vodã nr.3, Sector 3, Bucureºti, între orele 10-14.
Taxa de participare este de 1.500.000 lei, plata putându-se face prin virament bancar sau direct la sediul ARDD IDLO Alumni.
Pentru participare este necesarã transmiterea unui CV sau a unei scrisori de motivare la adresa ardd@atlastelecom.ro sau la fax 311 28 83.
Data limitã pentru primirea aplicaþiilor este miercuri 8 septembrie ora 16. Rezultatele procesului de selecþie vor fi anunþate pânã vineri 10 septembrie urmând ca participanþii selectaþi sã achite contribuþia de participare pânã marti 14 septembrie.
Informaþii suplimentare: ARDD 311 28 83; Alina Moldovan 0745 040 162; Crina Frisch 0722 210 480.
Dr. Constantin Brânzan - Preºedinte ARDD
Crina Frisch - Membru INTA
Asociaþia Românã de Drept pentru Dezvoltare ARDD IDLO Alumni a luat naºtere în anul 2001 la iniþiativa absolvenþilor români ai cursurilor organizate de cãtre International Development Law Organisation cu sediul la Roma (IDLO).
ARDD IDLO Alumni doreºte sã se evidenþieze ca o organizaþie care contribuie la dezvoltarea României prin drept. ARDD þine cont de tendinþele de globalizare existente cât ºi de trecerea societatii la epoca bazatã pe tehnologia informaþiei, în care capitalul uman, administrarea informaþiei ºi diseminarea acesteia sunt esenþiale.
Conºtientizarea importanþei proprietãþii intelectuale ºi a protejãrii acesteia pe plan naþional ºi internaþional se regãsesc printre valorile ºi prioritãþile la care ARDD a subscris ºi pe care încearcã sã le promoveze în mod activ chiar de la înfiinþare. Eforturile de promovare a acestui principiu se conjugã cu necesitatea imperioasã de a dezvolta expertiza avocaþilor, magistraþilor, ofiþerilor de poliþie, personalului care lucreazã în vamã ºi funcþionarilor publici în domeniul proprietãþii intelectuale.
Seminarul de proprietate intelectualã “Intellectual Property in Practice / Applying mediation procedures to trademark litigation ”, ce va avea loc in data de 17 septembrie 2004 este a patra activitate din cadrul PROGRAMULUI ARDD ÎN DOMENIUL PROPRIETÃÞII INTELECTUALE, program alcãtuit dintr-o serie de seminarii, ºcoli de varã ºi simpozioane adresate celor interesaþi de ramura proprietatii intelectuale.
Programul ARDD dedicat proprietãþii intelectuale are drept scop:
- promovarea unor noi ramuri ºi instituþii de drept cu impact major asupra dezvoltãrii;
- oferirea posibilitãþii de educaþie continuã a adulþilor care activeazã în domeniul proprietãþii intelectuale;
- întãrirea capacitãþii organizaþionale ºi instituþionale a ARDD IDLO Alumni, pentru dezvoltarea ºi promovarea unor programe ºi strategii complexe de educaþie ºi formare a profesionistilor care activezã în domeniul dreptului.
Obiectivele generale ale Programului
- Creºterea gradului de conºtientizare a importanþei protecþiei proprietãþii intelectuale;
- Transferul cunoºtinþelor de drept substanþial ºi oferirea oportunitãþilor de educaþie juridicã continua în domeniul proprietãþii intelectuale;
- Dezvoltarea unor atitudini ºi aptitudini orientate spre practicã ºi spre soluþionarea rapidã ºi eficientã a diferendelor în domeniul proprietãþii intelectuale;
- Încurajarea diseminãrii cunoºtinþelor acumulate prin intermediul ARDD ºi îmbunãtãþirea impactului activitãþii ARDD;
- Dezvoltarea abilitãþilor profesionale ale juriºtilor care profeseazã în diferite medii profesionale în vederea formulãrii, dezvoltãrii ºi implementãrii unei legislaþii flexibile ºi actuale în materia proprietãþii intelectuale;
- Conºtientizarea naturii dinamice ºi implicit supuse schimbãrii a proprietãþii intelectuale ºi a nevoii aplicãrii ºi adaptãrii legislaþiei în vigoare noilor descoperiri ale tehnicii ºi tehnologiei ºi dezvoltarea de noi norme legale aplicabile unor noi situaþii generate de ºtiinþã, cercetare ºi de un nou mediu de afaceri.
Þinând cont de principiile ºi obiectivele care stau la baza activitãþii ARDD, seminariile si cursurile asociatiei se adreseazã mai multor categorii profesionale[1] :
- Mediului academic: cercetãtori, cadre universitare, studenþi implicaþi în învãþãmântul post-universitar;
- Sectorului responsabil de implementarea legislaþiei: judecãtori, procurori, ofiþeri de poliþie, angajaþii Asociaþiei Române pentru Drepturile de Autor, ai Oficiului de Stat pentru Invenþii si Mãrci, ai Oficiului Naþional pentru Protecþia Consumatorilor ºi a autoritãþilor vamale;
- Mediului politic: diplomaþi sau înalþi funcþionari implicaþi în negocieri cu forurile internaþionale în domeniul proprietãþii intelectuale, respectiv Organizaþia Mondialã a Proprietãþii Intelectuale, Organizaþia Mondialã a Comerþului ºi Uniunea Europeanã;
- Autoritãþii legislative: membrii Parlamentului României cu atribuþii în domeniul legislativ, membrii Guvernului României ºi ai staff-ului guvernamental aflat în poziþii de decizie, reprezentanþii organizaþiilor internaþionale în România (în scopul de a îmbunãtãþi modul de diseminare a informaþiilor referitoare la modul în care România îºi îndeplineºte obligaþiile internaþionale în materie de proprietate intelectualã);
- Societãþii civile: reporteri, jurnaliºti, realizatori de emisiuni radio ºi TV, producãtori, editori, reprezentanþi ai ONG-urilor cu obiect de activitate în domeniul proprietãþii intelectuale, reprezentanþi ai asociaþiilor de consumatori;
- Mediului de afaceri: antreprenori, investitori, reprezentanþi ai fondurilor de investiþii, cercetãtori care deþin brevete de invenþie cu considerabilã valoare economicã, manageri din domeniul C&D, avocaþi ºi consilieri juridici, consilieri de proprietate intelectualã ºi industrialã, managerii unor companii tinere ºi inovative, impresari, ingineri ºi producãtori de software, manageri de parcuri tehnologice ºi industriale.
August 2004
------------------------
[1] Enumerarea acestor grupuri socio-profesionale nu este exhaustivã. Mai mult, aceastã enumerare nu poate duce la conluzia cã un curs de proprietate intelectualã va fi adresat doar unui singur grup socio-profesional.
Comentarii articol (0)