In termen de 3 zile de la data afisarii rezultatelor, candidatii nemultumiti de rezultat pot depune contestatii la tribunale, respectiv parchetele de pe langa acestea, la care s-au inscris.
Testul sustinut de candidati cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de raspuns. Intrebarile suplimentare sunt prestabilite, nu sunt evidentiate ca fiind supuse pretestarii, iar raspunsurile la aceste intrebari nu se puncteaza. Baremul publicat nu include raspunsurile la intrebarile suplimentare. Pentru intrebarile al caror raspuns se puncteaza, fiecare raspuns corect valoreaza 0,1 puncte. Pentru a fi declarat admis al concurs, candidatul trebuie sa raspunda corect la minim 30 de intrebari din cele 100 ale caror raspunsuri se puncteaza.
Candidatii mai au de sustinut un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat. Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
- 75% nota de la proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice
- 15% proba de verificare a rationamentului logic
- 10% interviul
Pentru a fi admisi la INM, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor. In acest an, doar 72 de persoane au fost declarate admise dupa sustinerea testului de verificare a cunostintelor juridice.
Mai multe informatii aici.
Comentarii articol (4)