FMI recunoaste esecul programului de austeritate cu Romania, titreaza Ziarul Financiar.
Marea dezamagire a FMI dupa doi de acord cu Romania este ca economia inca nu a revenit pe crestere, afirma Jefrey Franks, seful misiunii Fondului la Bucuresti.
"Absenta cresterii economice este marea dezamagire acum cand ne apropiem de finalul acestui acord. La fel de adevarat este ca reformele ar fi putut merge mai repede, insa chiar si asa au facut ajustari foarte importante, s-au implementat politici corecte si s-a revenit pe calea disciplinei fiscale", a declarat Franks ieri pentru ZF.
Cum se produce benzina scumpa din petrol ieftin, informeaza Romania Libera.
Aproape jumatate din necesarul de petrol din Romania este asigurat din productia interna. Cu toate acestea pretul benzinei la pompa a crescut continuu in ultimii ani apropiindu-se de nivelul din celelalte tari europene.
Faptul ca Romania este angajata pe o piata libera, fara restrictii comerciale in UE, la care se adauga nivelul taxelor si accizelor care trebuie sa atinga palierul european, dar si variatia cursului leu/euro mentin un pret ridicat la pompa pentru benzina si motorina. Desi in Romania, dintr-un necesar de petrol la rafinarii de 11,5 milioane tone, aproape 4,5 milioane tone sunt obtinute din productia interna, aceasta nu are influenta asupra preturilor combustibililor, spun specialistii in domeniul energiei.
Aflati din Gandul In ce este investit miliardul de euro stans din contributiile la pensiile private obligatorii.
In 2010 in fiecare luna a anului trecut au avut loc noi aderari in sistemul pensiilor private. La sfarsitul semestrului II din 2010, circa 5,2 milioane persoane participau la fondurile de pensii administrate privat la asa-numitul Pilonul II, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Comparativ cu decembrie 2009, numarul participantilor a crescut cu 5,6%, iar fata de semestrul I din 2010 cu 2,6%.
Valoarea activelor nete aferente celor 9 fonduri de pensii administrate privat a ajuns la finele anului trecut la 4.331,9 milioane lei, adica peste 1 miliard euro, in crestere cu 81,7% fata de decembrie 2009.
Publicitatea stradala a Capitalei, la cheremul oamenilor lui Udrea, anunta Jurnalul National.
Ministrul Elena Udrea vrea sa aiba sub control tot ce misca in Capitala. Dorintele si planurile sale au fost duse la indeplinire incet, incet de subalternii ascultatori care-i executa ordinele. Una dintre dorintele doamnei Udrea a fost sa aiba in ograda sa publicitatea stradala a Bucurestiului, atat de pe domeniul public, cat si de pe cel privat, fapt prezentat cu dovezi de Jurnalul National inca de acum un an. Acum este la un pas de a obtine ceea ce a vrut suta la suta.
Soferii acuza, statul se incrunta, petrolistii tac, pretul benzinei ia foc, scrie Capital.
Majorarea accelerata a pretului carburantilor a determinat soferii sa caute metode inedite de protest si autoritatile sa promita controale. Cu toate acestea, litrul de benzina are mai multe sanse de scumpire decat de ieftinire si in 2011.
Benzina si motorina s-au scumpit constant anul trecut, inregistand majorari de peste 15%, in medie. Scumpirile au fost, de fiecare data, mici, echivalentul a cativa bani pe litru, iar aceasta a facut ca populatia sa le sesizeze mai greu.
Comentarii articol (1)