ACCES GRATUIT
Seminar despre normele IFRS vs. standardele romane de contabilitate, organizat de KPMG si ACCA
ACCA South Eastern Europe a organizat recent in parteneriat cu KPMG Romania un seminar destinat membrilor si studentilor sai cu tema "Recunoasterea veniturilor: Interpretari relevante ale IFRS si IFRS versus standarde romane de contabilitate".
Articolul continuă mai jos
Acesta a fost primul eveniment de acest fel din anul 2011 si cel de-al saselea organizat in Romania in parteneriat cu KPMG.
Evenimentul a avut ca tema principala „Recunoasterea veniturilor”. Au fost abordate anumite aspecte specifice incluse in Standardele Internationale de Raportare Financiara cu privire la acest subiect. De asemenea, au fost evidentiate diferentele intre Standardele Internationale de Raportare Financiara si cadrul legal din Romania pentru a permite o intelegere mai profunda a problemelor.
Tematica a inclus si schimbarile asteptate in aceasta arie in Standardele Internationale de Raportare Financiara. intrucat veniturile reprezinta o informatie foarte importanta pentru utilizatorii situatiilor financiare in evaluarea performantei unei companii si a perspectivelor acesteia, atat IASB (organismul care adopta Standardele Internationale de Raportare Financiara ) cat si FASB (organismul de reglementare din Statele Unite ale Americii) acorda o atentie deosebita acestei arii.
IASB si FASB au initiat un proiect comun pentru a clarifica principiile pentru recunoasterea veniturilor. Premiza de baza inclusa in acest proiect este ca recunoasterea veniturilor va fi permisa numai in masura indeplinirii obligatiilor si al transferului bunurilor/ serviciilor catre client. in aceste conditii, recunoasterea de venituri pe parcursul derularii unui contract ar fi posibila numai daca contractul prevede stadii de executie clar definite. in caz contrar, recunoasterea graduala corespunzator procentului de realizare evaluat pentru lucrari, nu ar mai fi posibila; recunoasterea urmand sa se faca numai la sfarsitul contractului, odata cu indeplinirea completa a obligatiilor.
„Proiectul este in acest moment inca in dezbatere si, asa cum era de asteptat, a suscitat discutii aprinse intrucat modificarile propuse ar reprezenta o schimbare semnificativa mai ales pentru companiile din industria constructiilor sau alte industrii in care contractele pe termen lung sunt des utilizate. Ramane de vazut daca va fi adoptat in forma propusa, o concluzie comuna a celor doua organisme de reglementare fiind asteptata pentru sfarsitul anului 2011” spune Adela Ciucioi, senior manager KPMG.
„IFRS versus Romanian Accounting Standards reprezinta un subiect de mare interes pentru toti profesionistii din domeniul financiar. Pentru acestia, nevoia de a cunoaste si analiza in paralel standardele internationale versus standardele contabile nationale este o realitate stringenta iar ACCA isi propune sa ofere membrilor sai accesul la cele mai noi informatii si la experienta specialistilor recunoscuti din domeniu", a declarat Andreia Stanciu, Head of ACCA South Eastern Europe.
Adela Ciucioi, ea insasi membru ACCA din anul 2006 are peste noua ani de experienta in audit si consultanta. Ea s-a alaturat echipei KPMG Romania din Bucuresti in anul 2001. Adela este membra si a Camerei Auditorilor Financiari din Romania din anul 2007. incepand cu anul 2006 Adela a fost implicata in mod regulat in furnizarea de cursuri de metodologie de audit pentru angajatii KPMG Romania si pentru regiunea Europa Centrala si de Est, precum si in training-uri IFRS la nivel local.
ACCA (The Association of Chartered Certified Accountants) este organismul global pentru profesionistii contabili. Cu o retea de peste 80 de birouri si centre si mai mult de 8.000 de Angajatori Acreditati in intreaga lume, care asigura angajatilor lor standarde ridicate de invatare si dezvoltare, ACCA promoveaza o legislatie adecvata pentru domeniul contabil si efectuaza cercetari relevante pentru a ne asigura ca domeniul contabil continua sa creasca in reputatie si influenta.
Citește mai mult despre
kpmg
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)