Aproape 3000 de persoane urmeaza sa fie instruite in domeniul managerial-antreprenorial in cadrul unui proiect de 20 milioane de lei, finantat in proportie de 95% din fonduri europene, au anuntat miercuri initiatorii programului: Ernst&Young, in parteneriat cu S&T Romania si patru universitati romanesti.
Proiectul se va derula pe o perioada de
trei ani, in regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Sud-Est, si este cofinantat din Fondul European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU).
Potrivit Adinei Radu-Cosma, manager de proiect in cadrul Ernst&Young, bugetul proiectului este de 20 milioane lei (aproximativ 5 milioane euro), din care 19 milioane de lei reprezinta fonduri europene, iar un milion de lei reprezinta contributia consortiului.
Obiectivul general al programului este
promovarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea cunostintelor si deprinderilor manageriale in randul
micilor sau viitorilor intreprinzatori din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Centru si Sud-Est. De asemenea, in grupul tinta al proiectului sunt incluse si
persoanele care vor sa initieze activitati independente, precum si
absolventi, manageri sau
angajati din IMM-uri.
“
Proiectul ofera companiilor mici si mijlocii si antreprenorilor acces la o gama larga de studii, cunostinte, metodologii si intrumente, in dorinta de a contribui la cresterea performantei lor si incurajarea unor idei inovatoare si de dezvoltare”, a declarat Camelia Horlaci, Director General, Ernst & Young.
Mai mult, programul va contribui si la
cresterea capacitatii de integrare a indivizilor pe piata muncii, inclusiv a tinerilor absolventi.
Potrivit initiatorilor, in cadrul proiectui vor fi organizate conferinte si work-shop-uri de instruire si vor fi oferite servicii de asistenta si consiliere pentru 72 de companii selectate. In plus, organizatorii urmaresc sa creeze, prin asistenta oferita, si 40 de afaceri noi.
Totoodata, va fi dezvoltata o pagina de internet (
www.star-imm.ro), care va contine si o
platforma de E-learning, unde cei interesati vor putea gasi
cursuri, studii de caz si exemple de bune practici. Portalul web va fi
principalul mijloc de promovare a proiectului si de diseminare a rezultatelor, precum si de cooperare cu participantii si publicul larg.
Printre functionalitatile sistemului informatic se numara: modulul administrare utilizatori, modulul administrare continut, noutati, sondaje de opinie, forum, modulul de inscriere participanti, motor de cautare, calendar de evenimente.
“Consolidarea unei companii se bazeaza pe componenta IT, cea care ii confera flexibilitate si scalabilitate. Alegerea solutiilor si serviciilor optime poate pune in valoare sau poate inhiba aceste doua caracteristici”, a afirmat Bogdan Cocora, Director General S&T Romania.
Proiectul “
Formare si asistenta in domeniul managerial-antreprenorial pentru mici si viitorii intreprinzatori, manageri si angajati din cadrul IMM-urilor din regiunile Nord-Est, Nord-Vest,Centru si Sud-Est” este initiat de Ernst & Young, in parteneriat cu S&T Romania si Universitatea “ Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea Tehnica din Cluj Napoca si Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Comentarii articol (4)