Acordul cu FMI, la final: factura, realizari, minusuri, scrie Capital.
De anul viitor, incepem sa returnam din imprumutul de la FMI, iar din 2015, si catre Comisia Europeana. Deocamdata, am platit doar dobanzi, circa 280 milioane euro in 2009 si 2010. Romania a tras linie in acordul cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), incheiat in urma cu circa doi ani pentru o suma de 20 miliarde de euro.
Volksbank solicita despagubiri pentru OUG 50, informeaza Financiarul.
Volksbank Romania a solicitat in instanta despagubiri de la guvern si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului pentru daunele provocate de OUG 50/2010 privind creditele populatiei, indicand o suma initial determinabila de aproximativ 1 mil. euro, potrivit unor surse oficiale.
Gandul titreaza: 13-15 miliarde de lei, valoarea imprumuturilor pe care le vor face Finantele in trimestrul al doilea.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a programat pentru trimestrul al doilea emisiuni de titluri de stat pe piata interna de 13-15 miliarde de lei, valoarea fiind apropiata de suma atrasa in primul trimestru. "In scopul optimizarii portofoliului, MFP intentioneaza sa lanseze in aceasta perioada noi obligatiuni de stat de tip benchmark cu maturitate de 3, 5 si, respectiv, 10 ani", se arata intr-un comunicat transmis de institutie.
Cat de avantajos mai este depozitul bancar, aflati din Romania Libera.
Cu tot cu inflatia imensa din Romania, depozitul in lei ramane, in cele mai multe situatii, mai avantajos decat cel in euro. Romania Libera va prezinta care sunt acele situatii.
Aproximativ 20% din romanii activi economisesc lunar bani intr-o forma sau alta. De cele mai multe ori ei aleg sa isi plaseze economiile in banci si reusesc sa puna deoparte, in medie, aproximativ 100 de euro pe luna sau 20% din venitul lor.
Brokerii cred ca iesirea din recesiune a fost deja inclusa in cotatiile de pe Bursa, relateaza Ziarul Financiar.
Bursa a scazut nesemnificativ miercuri dupa ce in precedentele doua sedinte a scazut cumulat cu 1,6%, insa actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut cu peste 2%. Andrei Ciubotaru, seful departamentului de brokeraj al Tradeville, spune ca investitori au cumparat si au ridicat preturile in ultimele saptamani estimand o iesire din recesiune a economiei, dar si pentru a beneficia de dividendele pe care companiile le-au anuntat.
Comentarii articol (0)