BNR: Stoparea productiei Dacia ar putea trage in jos industria, titreaza Money.ro.
Industria si-a oprit tendinta de crestere in aprilie si exista chiar posibilitatea ca productia sa fi scazut moderat in aceasta luna, reiese din ultimul buletin de conjunctura al Bancii Nationale. Cauza se afla in special in sectorul auto, unde Automobile Dacia si-a intrerupt asamblarea intre 22 aprilie si 2 mai, ca urmare a dificultatilor de aprovizionare.
Capital ne spune care sunt Cele mai neperformante destinatii pentru exporturile romanesti.
Desi au crescut in medie cu 28% fata de 2009, atingand nivelul-record de 37,3 miliarde de euro, au existat destinatii pentru care exporturile romanesti nu au mai fost la fel de atragatoare. In Uniunea Europeana, vanzarile de produse autohtone s-au injumatatit in Luxemburg fata de anul precedent, pana la 10 milioane de euro, si au scazut cu 30% in Malta (pana la 17 milioane de euro), cu 11% in Letonia (pana la 19 milioane de euro) si cu 2,4% in Portugalia (pana la 168 de milioane de euro). Diminuari au avut loc si in cazul exporturilor catre Norvegia (-21%, pana la 315 milioane de euro) si Islanda (-29%).
Acuzatii grave de la Eurostat: Avem rezerve fata de calculul deficitului bugetar, scrie ZF.ro.
Eurostat, serviciul de statistica al UE, a anuntat ieri ca are rezerve in privinta calitatii datelor raportate de Romania despre deficitul bugetar din 2010, calculat dupa standardele ESA95, invocand printre cauze incertitudinea legata de impactul unor companii publice asupra deficitului. Institutul National de Statistica a precizat ieri ca pe 31 martie s-au transmis date suplimentare la solicitarile institutiei europene in vederea analizei includerii in sectorul "administratiile publice" a unor societati precum CFR Infrastructura si SC Termoelectrica SA..
Cat costa bransarea casei la utilitati, aflam de la EVZ.ro.
In functie de pozitionarea proprietatii si de solutiile tehnice identificate de furnizori pentru fiecare caz in parte, costurile de bransament variaza de la cateva mii la cateva zeci de mii de lei. O casa pe pamant nu presupune un efort financiar doar pe parcursul procesului de achizitie a terenului si construirii acesteia, ci si ulterior, dupa finalizarea lucrarilor.
Gigacaloria explodeaza, informeaza Jurnalul.ro.
Eliminarea subventiilor poate creste preturile cu 50% si aduce debransari in masa. A mai trecut cu chiu, cu vai inca o iarna, iar autoritatile pot rasufla usurate: sistemele centralizate de incalzire din marile orase nu s-au prabusit in mandatul lor. Dar nici departe nu suntem. Anul trecut, in luna mai, presedintele Traian Basescu anunta ca subventiile acordate de Guvern si primarii pentru incalzire vor fi eliminate, iar autoritatile vor acorda subventia tintit, numai celor care au nevoie din cauza conditiilor sociale. Inainte de sosirea iernii, autoritatile au pritocit tot felul de proiecte pentru eliminarea subventiilor, dar harmalaia s-a transformat in haos, iar in final autoritatile au dat din nou subventii generalizate, urmand ca eliminarea lor sa fie decisa in aceasta primavara.
Adevarul.ro ne spune ca Salariul majoritar abia acopera strictul necesar.
Cei mai multi romani castiga sub 1.500 de lei pe luna, suma care ajunge la limita pentru cheltuielile inevitabile cu hrana, intretinerea locuintei si abonamentul de transport. Peste 60% din salariati sunt platiti cu mai putin de 1.500 de lei lunar, dar costurile vietii depasesc in multe cazuri aceasta suma, potrivit statisticilor oficiale. Mai mult de jumatate (54,8%) din efectivul de salariati al Romaniei castiga intre 601 si 1.500 de lei lunar, iar alti 7% au mai putin de 600 de lei, arata o cercetare asupra salariilor publicata de Institutul National de Statistica (INS).
Comentarii articol (0)