Judetele Prahova, Buzau si Cluj sunt, dupa Bucuresti, pe primele locuri in ceea ce priveste cheltuielile nelegale. Banii s-au dus pe sporuri pentru angajati, contracte umflate si tranzactii dubioase.
Autoritatile locale au aruncat pe fereastra intr-un singur an peste 480 milioane de lei, arata datele din rapoartele Curtii de Conturi pentru bugetele din 2009, centralizate de Romania libera. Alte 180 milioane de lei nu au fost incasate, desi erau venituri care ar fi trebuit sa ajunga la bugetul local, in principal din taxe si impozite locale.
Restrictii de munca in zece state europene pentru romani, pana in 2014, titreaza money.ro.
Zece tari comunitare vor mentine restrictiile de munca pentru cetatenii romani pana in anul 2014. Anuntul a fost facut de ministrul austriac al Muncii, Rudolph Hundstorfer.
Demnitarul nu a precizat care sunt statele care vor sa tina lucratorii romani la distanta. Acestea sunt insa usor de aflat. Singurele zece tari care mai au in prezent interdictii de munca pentru romani si bulgari sunt Marea Britanie, Irlanda, Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda si Malta.
Financiarul a intocmit Topul companiilor private cu datorii la stat.
Cinci companii de stat au datorii totale mai mari decat deficitul bugetar din primul trimestru.
Primii cinci cei mai mari datornici privati la bugetul general consolidat aveau, la 31 martie 2011, obligatii restante de peste 477,98 de milioane de lei, potrivit ultimelor date ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Fiscul a inceput deja procedurile de executare silita la toate cele cinci companii.
"Noua industrie" a Romaniei produce doar ciulini si buruieni, informeaza Capital.
Peste 1.200 de hectare de teren au fost cumparate, in perioada de „boom” economic, in jurul marilor orase, pentru ceea ce ar fi urmat sa devina noua industrie a Romaniei. Majoritatea proprietarilor au ramas insa cu terenurile virane in asteptarea producatorilor.
Sectorul industrial-logistic al pietei imobiliare este blocat de mai bine de doi ani, perioada in care a fost livrat pe piata un stoc mai mic decat in primul semestru din 2005, an in care au aparut primele proiecte moderne in Romania. In comparatie cu restul sectoarelor din piata, se poate spune ca sectorul industrial a avut cel mai mult de suferit de pe urma crizei economice.
BNR trebuie sa monitorizeze planurile de reducere a datoriilor, relateaza Ziarul Financiar.
Banca Nationala trebuie sa monitorizeze si sa auditeze aplicarea planurilor strategice ale Finantelor pentru reducerea arieratelor generate de autoritatile locale si companiile cu capital majoritar de stat, care continua sa ramana problema cea mai sensibila a economiei si cel mai mare obstacol in calea reformarii sectorului public.
Banca Nationala trebuie sa monitorizeze si sa auditeze aplicarea planurilor strategice ale Finantelor pentru reducerea arieratelor generate de autoritatile locale si companiile cu capital majoritar de stat, care continua sa ramana problema cea mai sensibila a economiei si cel mai mare obstacol in calea reformarii sectorului public.
Prevederea este inclusa in Programul National de Reforma (PNR) pentru perioada 2011-2013, care a fost aprobat de Guvern la sfarsitul saptamanii trecute. Programul reprezinta instrumentul de transpunere, la nivel national, a obiectivelor Strategiei Europa 2020 si cuprinde, printre altele, masuri privind cresterea economica, asigurarea stabilitatii sectorului financiar si forta de munca.
Comentarii articol (2)