Statul la cozi ne costa un miliard de euro pe an, anunta Capital.
Firmele, liber-profesionistii si contribuabilii persoane fizice din Romania pierd, anual, zeci sau chiar sute de milioane de ore pregatind dosare, completand formulare si asteptand la rand in fata ghiseelor.
Serban Teodorescu si-a infiintat in 2008 o firma de peisagistica. Miza pe boomul imobiliar din suburbiile Capitalei, dar criza nu l-a ajutat deloc. Nu-si inchipuia insa, pe vremea cand isi planifica afacerea, ca si statul ii va pune bete in roate.
Restantele la buget ale celor mai mari 10 companii de stat cu pierderi au crescut cu 34%, pana la 1,5 miliarde de euro, informeaza Ziarul Financiar.
Restantele la buget ale companiilor monitorizate prin acordul cu FMI au crescut cu 34% anul trecut, la 6,86 mld. lei (1,5 mld. euro), iar cel mai mare datornic a ramas Compania Nationala a Huilei, urmat de CFR SA, ale carui datorii s-au triplat pe parcursul anului 2010.
In termeni nominali, datoriile au urcat cu 1,75 mld. lei, in special pe fondul cresterii restantelor Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA (compania care administreaza infrastructura feroviara) la 1,81 mld. lei, de peste trei ori mai mari fata de valoarea raportata in anul anterior, de 530 mil. lei.
Aflati din Romania Libera Cum scapa de impozite salariile mari.
Din acest an, CAS-ul angajatilor nu poate depasi 1.061 lei, iar al angajatorilor este limitat partial.
Agajatii cu salarii foarte mari ar putea fi tentati sa se intoarca la formula de plata pe contract de munca, dupa plafonarea bazei de calcul a CAS la 5 salarii medii pe economie. Insa variantele PFA sau Microintreprindere raman in continuare mai avantajoase.
Romania a inregistrat cea mai mare scadere in retail din UE 27, scrie Financiarul.
In luna cadourilor, cand de regula vanzarile cresc, comertul s-a redus cu 9,4%.
Taierile de salarii, de 25%, din sectorul public si cresterea TVA cu cinci puncte procentuale au avut un impact drastic asupra comertului cu amanuntul in 2010, care se reflecta acum in statisticile oficiale ale UE.
Cati turisti a pierdut Romania in doi ani de criza. Vezi care este explicatia ministrului Elena Udrea, titreaza Gandul.
Doi ani de criza si un milion de turisti mai putin decat in 2008. Acesta este cel mai recent bilant al turismului romanesc, potrivit datelor Statisticii.
Circa sase milioane de turisti au ales, in 2010, sa viziteze Romania. Numarul lor este cu peste un milion mai mic decat cel consemnat in 2008, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Si perioadele petrecute in unitatile de cazare romanesti sunt mai scurte decat in anii precedenti. Daca in 2008, datele oficiale aratau ca numarul innoptarilor era de 20,7 milioane, acestea s-au redus de-a lungul anului trecut pana la nivelul de 15,9 milioane.
Comentarii articol (0)