ACCES GRATUIT
Legea dialogului social si Legea privind salarizarea profesorilor, publicate in Monitorul Of.
Legea dialogului social si Legea privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar au fost publicate, marti, in Monitorul Oficial. Cele doua acte normative au fost adoptate, in luna aprilie, prin asumarea raspunderii Executivului in fata Parlamentului.
Articolul continuă mai jos
Contractul colectiv de munca, substituit de contractul colectiv sectorial
Legea nr. 62/2011 a dialogului social a fost publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 322, din 10 mai 2011.
“Dupa ce a fost finalizata reforma legislatiei muncii, prin adoptarea Codului Muncii, a sosit momentul sa finalizam si legislatia dialogului social”, a declarat primul-ministru Emil Boc, in momentul aprobarii de catre Guvern a proiectului legii dialogului social.
O prevedere importanta a proiectului este stabilirea contractelor colective de munca semnate la nivel sectorial, dupa ce acestea vor fi negociate intre sindicatele si patronatele din fiecare ramura, ministrul muncii, Ioan Botis, subliniind ca se creeaza astfel posibilitatea ca angajati din anumite sectoare sa beneficieze de salarii mai mari.
Emil Boc: 95% dintre dascali nu vor avea salariul diminuat dupa intrarea in vigoare a acestei legi
Legea nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant a fost publicata in
Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 323, din 10 mai 2011.
„Legea contine, pentru fiecare functie didactica, nivelul salariului de incadrare si metodologia de calcul a drepturilor salariale, in functie de diferitele sporuri care sunt prevazute de lege. Acesta este, pe scurt, continutul legii”, a explicat ministrul Educatiei, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu.
Potrivit ministrului Educatiei, sentintele judecatoresti sunt respectate si aplicate de catre Guvern. In acest sens, ministrul Funeriu a mentionat ca, pentru plata salariilor cadrelor didactice din Suceava si Botosani, cazuri in care instantele au decis reincadrarea profesorilor cu drepturi salariale majorate cu 50%, au fost marite bugetele autoritatilor locale. In ceea ce priveste celelalte cazuri in care au existat sentinte judecatoresti, ministrul Educatiei a aratat ca diferentele dintre salariile aflate in plata si majorarea salariala decisa de instante vor fi platite conform legislatiei in vigoare incepand cu anul 2012.
Primul-ministru a subliniat ca, pentru 95% din cadrele didactice, aplicarea acestei legi nu va conduce la o diminuare salariala si vor fi platite salariile la nivelul lunilor anterioare.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (1)