Conturi curente si depozite la termen
HVB Bank Romania deschide pentru clientii sai persoane juridice conturi bancare in lei si in valuta. Banca deschide conturi persoanelor juridice rezidente si nerezidente. Contul curent poate fi utilizat pentru a efectua operatiuni cu si fara numerar. In vederea deschiderii unui cont curent, persoanele juridice rezidente vor prezenta bancii urmatoarele documente:
- Actele constitutive: contractul de societate si/sau statutul;
- Certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului;
- Certificatul de inregistrare fiscala;
- Imputerniciri pentru reprezentantii societatii;
- Actele de identitate ale persoanelor cu drept de semnatura.
Persoanele juridice nerezidente vor prezenta bancii urmatoarele documente:
- Statutul, in limbile engleza sau germana;
- Certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului;
- Hotararea consiliului de administratie referitoare la deschiderea contului bancar;
- Procura de numire a reprezentantului legal;
- Actele de identitate ale persoanelor cu drept de semnatura;
- Scrisoare de referinte bancare.
Plati interne si externe
a. Ordinele de plata in lei sunt decontate prin sistemul de compensare al Bancii Nationale a Romaniei. Transferurile se efectueaza pe suport de hartie sau electronic. Pentru debitarea contului in aceeasi zi, ordinele de plata pe suport de hartie trebuie prezentate la ghiseele bancii pana la ora 12:30, in timp ce pentru cele procesate electronic, ora limita este 14:30 p.m. Pentru ordinele de plata primite de catre banca dupa orele mai sus mentionate contul clientului va fi debitat in urmatoarea zi bancara lucratoare.
b. Cecurile in lei
Cecurile in lei sunt acceptate de catre HVB Bank Romania in numele clientilor sai, pentru incasare pe baza unui borderou insotitor. Incasarea cecurilor se realizeaza de obicei in termen de 3-8 zile de la data primirii in banca, in functie de localizarea contului bancar al platitorului.
c. Transferurile valutare
Transferurile valutare, se supun reglementarilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In conformitate cu regulamentul valutar al BNR, persoanele juridice rezidente pot efectua transferuri valutare numai pe baza prezentarii documentelor justificative (facturi, DVI, contracte autorizate de BNR, dupa caz). Transferurile valutare sunt efectuate pe baza ordinelor de plata (pe suport de hartie sau procesate electronic) utilizand sistemul SWIFT (Societatea de Telecomunicatii Financiare Interbancare Internationale). Beneficiarul incaseaza de regula banii in termen de doua zile lucratoare.
#PAGEBREAK#
Servicii de trezorerie
Banca noastra a infiintat un birou pentru operatiuni de trezorerie destinate persoanelor juridice, care asigura consultatii in probleme de schimb valutar si legate de piata monetara/ valutara. In plus, un buletin informativ zilnic este trimis clientilor nostri, pentru a-i informa asupra evolutiei dobanzilor pe piata interna si a ratelor de schimb pentru principalele valute. HVB Bank Romania ofera clientilor sai produse care asigura limitarea riscului deprecierii monedei nationale. Dintre aceste produse mentionam:
a) Schimburi valutare la vedere si la termen;
b) Depozite in lei si in valuta;
c) Acces pe piata primara a titlurilor de stat;
d) Operatiuni cu titluri de stat pe piata secundara (vanzare / cumparare).
Servicii de custodie.
Datorita implicarii puternice a grupului HVB in Europa Centrala si de Est, HVB Bank Romania a oferit inca de la bun inceput servicii de custodie pe piata romaneasca.
Pentru tranzactii si decontarea investitiilor in Romania, va oferim avantajul accesului local direct la consultanta de cea mai inalta specialitate.
Serviciile noastre merg de la conturi de numerar si de valori mobiliare, pastrarea in siguranta a valorilor mobiliare si evaluarea portofoliului, compensarea si decontarea eficiente a tranzactiilor la Bursa de Valori Bucuresti si pe piata OTC (RASDAQ), pana la colectarea de venituri/dividende, informari privind modificarea structurii actionariatului/capitalului societatilor emitente si servicii de reprezentare.
HVB Bank Romania deruleaza si activitati de depozitare pentru fonduri deschise de investitii si societati de investitii.
Pentru clientii care doresc sa beneficieze de avantaje globale pe pietele in dezvoltare, Bank Austria AG actioneaza in calitate de custode regional, oferind servicii centralizate printr-un singur punct de contact la Viena. Un cont comun este folosit pentru piete diferite, iar decontarile se fac in mod eficient, prin proceduri optimizate, in cadrul grupului HVB.
Cash management
a) Transportul de numerar
Banca noastra ofera clientilor persoane juridice servicii de colectare a numerarului, in baza unui contract incheiat cu o companie de transport dotata cu vehicule blindate. HVB Bank Romania organizeaza colectarea numerarului in Bucuresti si in alte orase din tara.
b) Colectarea incasarilor (cu si fara numerar)
HVB Bank Romania ofera clientilor persoane juridice servicii de colectare a incasarilor pe baza unui contract cu banci locale, asigurand acoperire la nivelul intregii tari. In fiecare oras unde clientul nostru are reprezentante sau birouri, sunt deschise sub-conturi la banci corespondente.
Sumele depozitate in conturile mai sus mentionate (intr-una din bancile corespondente locale) sunt transferate zilnic catre contul principal al clientului, detinut la HVB Bank Romania. Sumele colectate pana la ora 13:00 p.m. sunt virate catre contul principal al clientului din HVB Bank Romania in urmatoarea zi lucratoare. Daca sumele sunt colectate dupa ora 13:00 p.m., contul din HVB Bank Romania este creditat in termen de doua zile lucratoare.
c) Electronic banking
Banca noastra ofera clientilor servicii bancare electronice, ceea ce permite dezvoltarea unei relatii client-banca foarte eficiente. Tranzactiile efectuate prin intermediul acestui serviciu includ:
- Vizualizarea conturilor (sold si extrase de cont)
- Plati in lei si valuta
- Operatiuni de schimb valutar
Sistemul Multicash permite clientilor efectuarea de transferuri electronic, precum si monitorizarea in timp real a informatiilor referitoare la cont si la operatiunile efectuate.
In vederea tiparirii DPVE si a DIV electronic, a fost dezvoltat un software suplimentar.
d) Online Banking
Online Banking asigura clientilor HVB Bank Romania posibilitatea vizualizarii si tiparirii extraselor de cont, efectuarea de plati in lei, operatiuni de schimb valutar, constituiri de depozite, ordine de plata programate.
Pentru asigurarea securitatii, serviciul Online Banking utilizeaza un sistem performant de codificare a datelor 128-bit SSL, in prezent cel mai folosit algoritm de codificare a datelor in domeniul comercial. Ceea ce este nou pentru piata romaneasca este sistemul de acces cu trei nivele de securitate. Prin folosirea numelui de identificare, a codului PIN, care este necesar pentru a procesa cu ajutorul unui dispozitiv de securitate Digipass 300 un asa numit token (cod de acces) un cod de intrare de siguranta, serviciul ofera protectie maxima. O alta importanta masura de siguranta este valabilitatea limitata in timp a token-ului, care este schimbat automat la fiecare 30 de secunde.
Comentarii articol (0)