Spaga din vami ne-a saracit cu 50 de miliarde €, anunta Evenimentul Zilei.
Valoarea medie a spagii si evaziunii fiscale in Portul Constanta a fost, in 2010, de 2,5 miliarde de euro in conditiile in care traficul a scazut de aproape trei ori fata de 2007.
Sumele vehiculate in dosarul dosarul "Spaga in Portul Constanta" sunt halucinante. Un simplu calcul matematic arata ca, intr-un an, mita totala platita impreuna cu evaziunea fiscala aferenta putea ajunge si la 2,5 miliarde de euro. La fel si paguba produsa bugetului consolidat al Uniunii Europene, caci aceasta ar fi fost destinatia taxelor vamale neachitate la intrarea prin Portul Constanta.
Regii asfaltului fac un pas inapoi, informeaza Ziarul Financiar.
Ei renunta la 100 mil. euro ca sa nu piarda autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti.
Cei patru constructori ai autostrazii Moara Vlasiei-Ploiesti, Spedition UMB, Tehnostrade (ambele companii fiind controlate de Dorinel Umbrarescu), Euroconstruct Trading '98 (Dan Besciu) si PA&CO International (Costel Casuneanu), au renuntat la suplimentarea contractului de constructie cu 47%, adica echivalentul a peste 110 mil. euro. Este pentru prima oara cand Ministerul Transporturilor reuseste sa puna piciorul in prag in cazul unui contract de o asemenea anvergura si sa-i determine pe constructori sa lucreze fara alte acte aditionale.
Aflati din Romania Libera Cum a suierat glontul pe la urechile Romaniei.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca intre 2008 si 2009 din Romania au iesit peste 10 miliarde de euro fapt care a dus economia in pragul unui “infarct”.
Dependenta Romaniei de capitalul strain, o buna parte din el compus din fonduri speculative, a adus economia locala in pragul unui colaps la jumatatea anului 2009.
Cladiri de sute de milioane de euro, abandonate in Capitala, scrie Capital.
Desi valoreaza fiecare zeci, sute de mii sau chiar milioane de euro, disputele juridice sau lipsa banilor au transformat mii de ruine din Bucuresti din surse de profit in focare de infectie.
Constructii incepute inainte de 1990 si neterminate nici in ziua de azi. Cladiri ridicate in ultimii ani si nefinalizate din varii motive (de cele mai multe ori, pentru ca dezvoltatorii au ramas fara bani). Dar mai ales imobile vechi, care nu au reusit inca sa-si capete un statut juridic clar dupa ce peste ele au trecut, pe rand, tavalugul nationalizarii si haosul retrocedarilor.
Fondul Proprietatea a pierdut 50 de milioane de euro din valoare intr-o singura zi, relateaza Financiarul.
Cotatia a atins un nou nivel minim de la listarea la Bursa, trecand sub pragul de 0,49 lei/actiune. Pretul actiunilor FP la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este tot mai atractiv pentru investitorii care inca nu au luat pozitii de cumparare, dar din ce in ce mai dezamagitor pentru actionari. Dupa sedinta de ieri, FP si-a redus capitalizarea cu inca 50 de milioane de euro, ajungand la un nou minim de la listare, de 0,482 lei/actiune. Analistii nu gasesc o justificare a scaderii puternice sub pragul de 0,5 lei/actiune, dar potentialul real al FP va fi vizibil dupa transferul pachetului detinut de stat.
Comentarii articol (0)