Buna ziua,
Am aflat cu stupoare, de la controlul financiar de acest plafon , pe care eu il stiam de 2 miliarde de lei vechi.
In fine, situatia este urmatoarea:
PFA neplatitor de TVA infiintata si cu activitate in Ploiesti - distributie produse alimentare in aparate de tip vending.
-in anul 2008 s-a depasit cifra de afaceri de 35000 euro (cifra de afaceri 190000 RON). Am iesit in pierdere cu foarte putin (cca 2000 RON) pe anul 2008, februarie, dupa achizitia unui autoturism in leasing indispensabil exercitarii activitatii.
Nu am pus la cheltuieli hrana sau alte chestii de protocol.
Iarasi am ramas surprins cand au insinuat ca nici benzina nu poate fi trecuta la cheltuieli, ori fara benzina acest tip de activitate nu poate exista.
Nu am informat finantele la depasirea pragului de 35000 euro, pentru ca nu am stiut de ordonanta de urgenta (asta nu ma absolva cu nimic).
-am fost informat de organele de control ca pe langa amenda trebuie sa platesc si
TVA-ul colectat si nu pot deduce TVA-ul din achizitii - au vehiculat ca am de achitat o suma de aproximativ 20000 RON (doua sute de milioane de lei vechi) pana in prezent , cifra astronomica + penalizari.
Pe stoc, rareori, am produse ce depasesc 2000 RON.
Aceasta este singura mea activitate din care traiesc eu, sotia - casnica si cei doi copii. Nu am casa proprie si locuiesc la socri.
Avand in vedere ca nu pot plati aceasta suma chiar daca as vrea, ce urmeaza in aceasta situatie ? Faliment sau mai rau ? Daca nu pot plati, se numeste evaziune fiscala ?
~ final discuție ~