Prima povestire, spre exemplu, este cea a calatoriei intreprinse de Noe si arca sa. Pana aici nimic neobisnuit. De indata ce afli cine este povestitorul, incepi sa-ti dai seama ca este, de departe, cel mai indreptatit sa spuna cum de a rezistat acea constructie de lemn la o calatorie atat de lunga pe apa.
"A mai existat o intamplare, marunta, ce-i drept, pe care fiecare a interpretat-o cum a crezut de cuviinta. Un fluture alb, dintr-o specie raspandita in Franta, s-a ivit deasupra capetelor lor, batand aerul cu aripioarele, si s-a asezat pe vela. Cei mai lihniti dintre supravietuitori si-au facut socoteala ca era si asta un fel de mancare. Altora usurinta cu care se misca minusculul musafir li s-a parut o ironie la adresa felului in care zaceau fara vlaga si fara sa se miste aproape deloc. Au fost chiar unii pentru care fluturele reprezenta un semn, un sol din ceruri la fel de alb ca porumbita lui Noe. Pana si scepticii care nu erau dispusi sa-i recunoasca pe agentii divini au acceptat, cu o speranta temperata de precautie, ca fluturii zburau de obicei la mica distanta de uscat".Cartea e publicata acum de editura Nemira si poate fi gasita aici.
Daca ti-ai propus sa citesti un numar limitat de carti anul acesta, ia in considerare titlul pe care tocmai ti l-am prezentat. Si, nu, nu e o recenzie scrisa pe bani. E doar o recomandare de carte interesanta, pe care noi, echipa Avocatnet.ro ne-am gandit sa o facem in fiecare weekend pentru cititorii nostri.
Cartile ne deseneaza lumea. Datorita cartilor, omenirea a evoluat si prin carti am devenit mai mult decat niste mamifere destepte. Cititi, nu conteaza cum, imprumutati carti daca altfel nu se poate.
Altfel, asa cum adevar graieste Mark Twain, "Omul care nu are chef sa citeasca o carte nu are niciun avantaj fata de omul care nu stie sa citeasca o carte". Indiferenta nu are efecte cu mult diferite fata de analfabetism.
Week-end placut.
Comentarii articol (3)