Capital titreaza: Boc a adus experti din America. Vrea sa transforme Fiscul intr-un IRS american!
Visul lui Emil Boc este acela ca ANAF-ul sa devina un fel de IRS american, o insituție de temut și foarte serioasa. Pentru asta, statul roman lucreaza cu experti americani.
“ Nu stiu daca ati vazut in America, in filme, politistii, presedintele SUA, toti sunt luati la puricat... nu la puricat, sunt tratati uneori cu umor si cu... Ati vazut vreunul de la IRS tratat cu umor sau cu... sa se faca bataie de joc de el?”, a declarat Emil Boc, miercuri seara.
De ce continua retailerii sa deschida magazine in Romania, desi consumul scade? Piata locala a fost si va ramane cea mai dinamica din regiune, informeaza Ziarul Financiar.
Piata locala de retail, estimata anul trecut la 16 mld. euro, va continua sa creasca in urmatorii zece ani cu 62% fata de nivelul din 2010, urmand sa ajunga la o valoare de circa 26 mld. euro la sfarsitul anului 2020.
"Dupa ce in ultimul deceniu piata locala de retail a crescut cu 123%, fiind de departe cea mai activa din regiune, si in urmatorii zece ani piata de profil din Romania va continua sa creasca urmand a fi in continuare cea mai dinamica din regiune.
Exportatorii: Cursul normal este 4,8 lei pe euro, aflam de la Romania Libera.
Dupa o crestere substantiala pe timp de criza, afacerile exportatorilor sunt afectate puternic de aprecierea leului. Asociatiile reprezentantive anunta deja ca unele companii au trecut pe minus in aprilie si ar putea fi ingropate definitiv daca euro nu urca mpacar la 4,3 lei.
Principalul motor al economiei romanesti in vreme de recesiune, exporturile, este pus iin pericol de aprecierea constanta a leului, arata reprezentantii exportatorilor. Organismele reprezentantive ale exportatorilor, care in 2007 au mers chiar pana la organizarea unor proteste in fata Bancii Nationale, ca raspuns la intarirea leului, considera ca un euro ar trebui sa fie cotat la cel putin 4,3 lei pentru a nu le pune in pericol afacerile. Florin Pogonaru, presedintele AOAR, vorbeste chiar de un curs real de 4,7-4,8 lei/euro. “Un studiu al Economist Inteligence Unit de la inceputul anului arata ca leul este supraevaluat cu 13%.
Romania, catre iesirea din criza sau intrarea in colaps? scrie Evenimentul Zilei.
Oamenii de afaceri nu se multumesc ca am scapat de recesiune pe hartie. Cat timp firmele nu au bani sa faca investitii si sa reia angajarile, economia nu isi va reveni, spun acestia.
Doar sub 10% din companii intenționeaza sa faca angajari in urmatorul an, arata studiile.
Speranta si suspiciune. Aceste doua sentimente contradictorii ii definesc pe managerii romani in aceasta perioada, cand, pe hartie, am iesit din recesiune, iar lucrurile nu par sa se imbunatateasca prea mult.
De la Jurnalul National aflam ca Femeile muncesc mai mult decat barbatii.
Piata fortei de munca din Romania se confrunta cu discriminare de sex, varsta, rasa si handicap, desi lupta impotriva discriminarii se duce „crancen” pe hartiile oficiale, de cele mai multe ori implicand si costuri pe masura.
Ultimul studiu realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde” pentru Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania (UNSR), in cadrul unui proiect cofinantat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU)2007-2013, Axa Prioritara 6, arata ca romanii cunosc fenomenul si nu au prea mare incredere in vreo schimbare imediata a situatiei.
Comentarii articol (0)