Despre O zi din viata Romaniei relateaza Adevarul.
Tara in care se nasc 509 copii si mor 689 de oameni in fiecare zi este administrata de un stat care cheltuieste 281 de milioane de lei, desi produce doar 182 de milioane de lei. „Adevarul“ va prezinta principalele trasaturi ale vietii economice si sociale din Romania, asa cum rezulta ele din statisticile oficiale impartite in secvente de o zi.
Spre exemplu, in cele 90 de zile din primul trimestru al acestui an am realizat un Produs Intern Brut de 135 de miliarde de lei, ceea ce inseamna ca in fiecare zi am adaugat cate 1,5 miliarde de lei la PIB-ul Romaniei. O Romanie in care 285 de cupluri decid sa se casatoreasca si 116 - sa divorteze.
Bancherii: Nu vom lasa Fiscul sa violeze secretul bancar, scrie Romania Libera.
ANAF vrea sa stabileasca gradul de risc al contribuabililor persoane fizice prin masurarea diferentei dintre banii din conturi si cheltuielile facute. Decizia a starnit reactii aprinse printre bancheri, care considera ca propunerea Fiscului incalca legea secretului bancar.
Autoritatea Nationala pentru Administrare Fiscala(ANAF) va avea dreptul sa solicite date personale privind conturile in banci ale oricarei persoane fizice, reiese dintr-un proiect de hotarare postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Desi la nivel public bancherii au adoptat o atitudine rezervata fata de aceasta propunere, potrivit unor surse din sistem, proiectul a generat o profunda nemultumire in mediul financiar-bancar chestiunea fiind discutata de mai multa vreme si in intalnirile Asociatiei Romane a Bancilor.
Aflati din Evenimentul Zilei Cat pierzi daca platesti rata in euro la cursul bancii.
Debitorii in valuta, care cauta cel mai avantajos curs al pietei atunci cand achita rata creditului la banca, pot face o economie de cateva sute de lei anual, potrivit calculelor EVZ.
Romanii care isi primesc salariile in lei si care au imprumuturi in valuta ies in pierdere in fiecare luna la achitarea ratei, atunci cand cumpara valuta de la banca de unde au luat creditul. Majoritatea creditelor in moneda straina accesate de romani sunt in euro sau franci elvetieni.
De ce ne paraseste vaca de muls europeana, informeaza Capital.
Luna trecuta s-a intamplat ceea ce specialistii anticipasera demult: satula de gestionarea frauduloasa a fondurilor europene, Comisia Europeana a recurs la sistarea unor plati. Dupa intreruperea finantarilor pe infrastructura de transport, urmatorul sector luat in vizor este mediul.
«Din nefericire, decizia Executivului European de a intrerupe platile pentru proiectele din Axa2 a Programului Operational Regional, din cauza neregulilor si suspiciunilor de frauda, este doar inceputul. In urma auditului facut de CE in aceasta vara, se va hotari si situatia fondurilor alocate mediului, infrastructurii si competitivitatii si sunt sanse foarte mari ca si acestea sa fie intrerupte», declara la finalul lunii trecute un europarlamentar liberal, Ramona Manescu.
Italia ar putea sa ajunga in situatia Greciei. Care ar putea fi efectele asupra Romaniei, titreaza gandul.info.
Temerile investitorilor ca Italia ar putea fi nevoita sa ceara si ea, la scurt timp dupa Grecia, un plan de salvare financiara de la Uniunea Europeana si de la Fondul Monetar de International a "trantit la pamant" titlurile de stat italiene, informeaza The Guardian.
Motivul pentru care Italia ar putea fi "urmatoarea pe lista" din punctul de vedere al investitorilor este gradul mare de indatorare al statului italian. Daca in cazul Greciei efectele planului de salvare financiara asupra Romaniei sunt minime, in cazul Italiei situatia ar fi cu totul alta.
Comentarii articol (1)