Doar 8% din firmele ”asteptate” de Fisc s-au inscris la esalonare, anunta Financiarul.
MFP estima ca 20.000 de companii se vor incadra pentru aceasta facilitate.
Firmele nu s-au inghesuit sa solicite esalonarea datoriilor catre stat, in mare parte din cauza garantiilor foarte mari cerute de Executiv, garantii care ajung si la 190% din sumele datorate, sunt de parere consultantii fiscali. Astfel, aproximativ 8% din firmele asteptate de MFP sa acceseze aceasta facilitate au depus cerere, mai exact 1.624 de firme dintr-un total de 20.000 de companii.
Sindromul "iarba verde de acasa": Sute de mii de romani se intorc la sat, informeaza Capital.
Tot mai multe persoane dau apartamentele de la bloc, aglomeratia si stresul urban pe o casuta cu curte la tara. Ce ii mana sa ia aceasta decizie?
Constantin are 51 de ani si, din 2007, s-a mutat cu familia in comuna Berceni, dupa ce a vandut apartamentul cu trei camere pe care il avea in zona 1 Mai din Bucuresti. Lucreaza in continuare in Capitala si, e adevarat, ajunge mai greu la serviciu, in schimb profita din plin de liniste si de aer curat. „Multi romani au fost mutati cu forta in orase pentru a lucra la fabrici si uzine, insa nu s-au acomodat niciodata. Acum, revin la radacinile lor de la tara“, spune el.
Aflati din Adevarul Cum a ajuns Petrom perla economiei tarii.
Cu investitii masive, Petrom a reusit performanta sa ajunga de la pierderi de 974 de milioane de lei in 2004 la un profit-record de 2,1 miliarde de lei in 2010. Petrom a asigurat anul trecut 11% din veniturile bugetului de stat si echivalentul a 24% din investitiile publice ale Romaniei.
La finele saptamanii trecute, mediul economic din Romania a avut o surpriza neplacuta: oferta prin care statul a vrut sa vanda 9,84% din actiunile sale la Petrom a fost un esec, pentru ca investitorii nu au subscris pentru minimum 80% din actiuni.
De ce nu-si consolideaza bucurestenii blocurile, scrie Romania Libera.
Romania Libera va prezinta realitatea cinica din spatele bulinelor rosii care impanzesc centrul Bucurestiului: avem bani sa consolidam cladirile astea si o lege darnica. Dar soarta oamenilor se infunda intr-un birou al primariei: in 20 de ani, au terminat doar 13 cladiri. In primul episod vom afla ce e in capul locatarilor care pun bete-n roate consolidarii.
Mii de bucuresteni stau in cladiri gata sa se prabuseasca si mor de frica unui cutremur, dar nu se apuca de consolidare, desi bani exista. Am colindat zeci de blocuri cu bulina si am aflat de ce.
Cele mai bogate companii energetice din Romania au 1,5 mld. euro in conturi, relateaza Ziarul Financiar.
Companiile de distributie a energiei electrice detinute de italienii de la Enel sunt de departe cele mai bogate din sectorul energetic, cu lichiditati de 600 mil. euro.
Distributiile de energie privatizate au devenit in ultimii ani unele dintre cele mai bogate companii din Romania, in conditiile in care marjele de profit cu care opereaza au urcat la peste 20%, fata de marje sub 5% in cazul filialelor de distributie care au ramas in proprietatea companiei de stat Electrica.
Comentarii articol (0)