Cum ii loveste criza pe viitorii pensionari, scrie Adevarul.
Problema datoriilor suverane din Europa ar putea duce la o devalorizare a activelor in care fondurile de pensii private au investite contributiile angajatilor romani. Valoarea unitara a activului net al fondurilor de pensii private a scazut cu pana la un punct procentual in mai, cand guvernul elen cerea o noua salvare de urgenta.
Criza datoriilor din Europa, turbulentele din economia locala, dar si riscul de tara sunt factori ce i-ar putea afecta pe viitorii pensionari care vireaza contributii in fondurile de pensii private.
Cati bani iau parlamentarii din contractele cu statul, informeaza Romania Libera.
Valoarea totala a contractelor cu statul castigate de firmele deputatilor si senatorilor s-a ridicat anul trecut la peste 325 milioane de lei. La aceasta suma se adauga si contracte incheiate in prima jumatate a acestui an, potrivit declaratiilor de interese ale alesilor.
Servicii de salubrizare, cablu TV si internet, consultanta, furnizare de echipament sau alimente, contracte cu fonduri europene - firmele la care deputatii si senatorii sunt actionari au sute de contracte cu institutii si firme de stat sau cu autoritatile locale. Legea nu le interzice acest lucru, in ciuda promisiunilor facute in campania electorala.
Aflati din Capital Cum a devenit pirateria software "sport national" in Romania.
Pirateria cauzeaza economiei pierderi de peste 150 de milioane de euro anual, iar printre cei care pirateaza se numara atat persoane fizice, cat si retaileri cu renume.
Pirateria este un fenomen global, intalnit si in Romania, insa daca in cazul filmelor si al muzicii nu se face mare lucru, in ceea ce priveste pirateria software tara noastra are un reprezentat legal foarte activ al Business Software Alliance (BSA), in persoana avocatului Magda Popescu. Business Software Alliance, organizatia nonprofit creata in scopul promovarii intereselor industriei de software si a partenerilor din industria de hardware, este prezenta in tara noastra din 1998 si reprezentata de Magda Popescu din 2002.
Topul bancilor la jumatatea anului, titreaza Ziarul Financiar.
Sistemul bancar continua sa digere efectele crizei la aproape trei ani de la izbucnirea acesteia, iar principalele 10 banci care controleaza nu mai putin de 77,7% din totalul activelor bancare isi vad rezultatele subtiate.
La jumatatea acestui an cele 10 banci (BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen, UniCredit, Volksbank, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost si ING) consemnau un profit cumulat de numai 380 de milioane de lei, conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS). Anul trecut, aceleasi banci aveau un profit de 573 de milioane de lei.
Primii trei operatori de telefonie mobila au pierdut in jumatate de an aproape 1,5 milioane de clienti, anunta Financiarul.
Deficitul este aproape la fel de mare ca in intreg anul trecut cand companiile telecom din Romania au raportat cu 1,74 mil. clienti mai putin.
Faptul ca in sase luni Orange, Vodafone si Cosmote au, impreuna, cu 1,475 milioane de clienti mai putin isi gaseste explicatia, in mare parte, in aceea ca multe dintre cartelele SIM aflate in piata au fost dezactivate, iar majoritatea romanilor, in incercarea de a face economii, au pastrat doar un telefon mobil.
Comentarii articol (0)