De ce se plang notarii? Profitul e aproape inexistent, se pune problema ramanerii in piata, titreaza Capital.
Mai putine tranzactii imobiliare, taxe reduse si costuri mari. Aceste sunt cele trei mari probleme cu care s-au confruntat notarii publici, in ultimii doi ani. Dumitru Viorel Manescu, presedintele Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), face o scurta caracterizare a acestei piete, intr-un dialog cu Capital.
Apar noi „baieti destepti“, cei din energia nucleara, relateaza Adevarul.
Ministerul Economiei analizeaza posibilitatea de a le acorda investitorilor din proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cenavoda energie ieftina produsa de Nuclearelectrica. Ordinul prin care producatorii de electricitate sunt obligati sa vanda energia pe bursa va trebui modificat, pentru a putea fi incheiate noi contracte directe.
Proiectul reactoarelor 3 si 4, cea mai mare investitie din istoria Romaniei - estimata la patru miliarde de euro - se trezeste la viata, dupa ce a intrat in hibernare la inceputul acestui an.
Ziarul Financiar scrie ca Statul roman se pregateste sa isi ia adio de la Fondul Proprietatea.
O data ce statul roman isi va epuiza pe despagubiri pachetul de actiuni ramas la Fondul Proprietatea (FP), eveniment estimat sa se intample pana la finele anului, influenta administratorului Fondului, grupul american Franklin Templeton, va creste puternic, in conditiile in care acesta este sustinut de un grup de actionari importanti, iar dispersia puternica a actionariatului face dificila deocamdata conturarea altui pol de influenta.
Guvernul se imprumuta azi un miliard de lei, anunta Evenimentul Zilei.
Un miliard de lei este valoarea certificatelor de trezorerie pe care Finantele vor sa le vanda astazi.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) organizeaza azi o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la un an.
Comercializarea certificatelor de CO2, o batalie pierduta definitiv de Romania, informeaza Financiarul.
Comitetul ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto a anuntat, saptamana trecuta, ca a decis suspendarea Romaniei de la tranzactionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera. Principalele nereguli semnalate de Comitet au fost raportarile gresite ale cantitatilor de gaze cu efect de sera, date insuficiente, lipsa capacitatii institutionale si financiare pentru inbunatatirea sistemului de tranzactionare e emisiilor de gaze, studii neconforme sau lipsa acestora.
Comentarii articol (0)