Zf.ro titreaza: Cinci ani de la integrarea in Uniunea Europeana. Cum stam?
A adus Uniunea Europeana vreun beneficiu palpabil Ro¬ma¬niei de la aderarea ei la acest organism? Daca intre¬ba¬rea pare un nonsens, atunci poa¬te fi reformulata: a primit Romania in cei cinci ani de integrare mai mult decat a dat Uniunii? Sau: ar fi putut Romania sa "profite" mai mult de pe urma aderarii si nu a facut-o? Si de ce nu a facut-o? Si ce este de facut?
Mit spulberat: clinicile private, repetente la relatiile cu clientii, scrie Capital.ro.
Un studiu de mystery calling facut de VBS -Business Solutions, la principalele clinici de sanatate private, a aratat ca doar in jumatate din cazuri “pacientii misteriosi” au fost ajutati sau intampinati la celalalt capat al firului pe un ton optimist. Discrepanta dintre asteptarile clientelei romanesti, tot mai ridicate, si calitatea slaba a serviciilor oferite de catre jucatorii care activeaza pe aceste piete a crescut tot mai mult in ultimii ani, arata studiile de mystery shopping realizate de compania Voichita Business Solutions (VBS) in ultimele sase luni.
Evenimentul Zilei publica un interviu cu Gheorghe Ialomitianu, ministrul finantelor publice: Zona euro pe minus, Romania pe plus.
Ministrul finantelor publice se asteapta ca economia tarii noastre sa avanseze cu peste 2% in 2012. Recesiunea zonei euro nu ar trebui sa ne sperie foarte mult. Daca vom atrage banii europeni si daca guvernul va face investitii, vom fi pe plus, spune Gheorghe Ialomitianu, ministrul de finante, intr-un interviu acordat EVZ.
Uniunea Europeana va revizui reglementarile cu privire la ajutorul de stat, publica Adevarul.ro.
Sistemul de reglementari europene pentru subventiile de stat catre companii va suferi cea mai ambitioasa revizuire in ultimii 60 de ani, a declarat comisarul european pentru concurenta. Anuntand planurile ieri, Joaquín Almunia a declarat ca a sosit timpul pentru reforma reglementarilor privind ajutorul de stat pentru a reduce cazurile irelevante, a folosi mai bine resursele in vederea stimularii cresterii economice si a elibera forta de munca pentru investigatii transfrontaliere mai ample.
Guvernul umfla deficitul bugetar, informeaza Jurnalul.ro.
Deficitul bugetar din acest an nu va fi 1,9% din PIB, asa cum prevede bu¬getul din 2012, ci mai mare cu 0,2 puncte procentuale. Desi a trecut doar o luna din acest an, prognoza de de¬ficit bugetar este pe cale de a fi mo¬dificata in crestere. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca re¬prezentantii FMI si CE au confirmat faptul ca deficitul bugetar pentru anul 2012 nu va fi cel anuntat, de 1,9% din PIB, acesta crescand la 2,1%.
Comentarii articol (0)