Serviciile oferite vor fi din segmentul consultantei juridice in legatura cu aspecte ce tin de taxe si fiscalitate si probleme de regulatory, incluzand si reprezentarea in cadrul litigiilor din segmentul mai sus mentionat si nu numai.
“Ne dorim sa fim in primul rand avocati si apoi oameni de afaceri, ceea ce este posibil intr-un cadru specializat si intr-o structura flexibila. Este o tendinta naturala ce raspunde clientilor care doresc o personalizare a relatiei cu reprezentantul si consultantul juridic, mai degraba decat o institutionalizare a acesteia”, a declarat Madalin Niculeasa, care va indeplini rolul de coordonator al echipei.
Planurile companiei includ redesenarea relatiei cu clientii, concentrarea pe practica si mai putin pe chestiunile administrative, cresterea moderata a echipei pana la un maximum de 10 avocati, toti specializati pe taxe, aspecte de regulatory si litigii si compatibili cu viziunea personalizarii raportului profesional.
“Termenul de butic de avocatura nu indica o firma de mici dimensiuni ci, in primul rand, specializarea pe un anumit domeniu alaturata unei filozofii de abordare centrate pe interesul clientului”, a adaugat Niculeasa.
Informatiile colectate din pietele globale arata ca atat in Asia, cat si in America tendinta de formare a acestor practici specializate este in crestere, in timp ce in Australia peste 40% din companiile care utilizeaza servicii integrate de avocatura au in plan sa apeleze la buticuri, in viitor.
Unul din studiile realizate de BTI Consulting Group pentru piata americana arata ca in timp ce resursele pentru servicii juridice au ramas relativ stabile in ultimii ani, clientii resimt o scadere a nivelului de satisfactie. Asteptarile cele mai clare si bine cotate sunt legate de intelegerea mediului in care clientul isi desfasoara activitatea, tipul de industrie, specificitatile si concentrarea pe interesul clientului. (conform graficelor BTI Consulting)
Buticul Niculeasa va raspunde acestor tendinte prin oferirea unor servicii premium centrate pe calitate, profesionalism, abordarea pragmatica si pe interesele clientilor, estimand atingerea break even in 6 luni sau maxim pana la sfarsitul acestui an.
“Ne asteptam sa atingem break even pana la finalul acestui an, iar accentul va fi pus pe echipa - pentru ca aceasta sa fie recunoscuta ca lider pe domeniile ei de practica si sa creasca fara a face rabat de la calitate si principiile de business, astfel incat sa devina in mod natural prima alegere a clientilor”, a mai spus Niculeasa.
In ceea ce priveste piata de avocatura din Romania, se estimeaza ca principalii jucatori din domeniu inregistreaza un rulaj anual de aproximativ 150-200 milioane euro, in timp ce pentru buticurile de avocatura nu exista deocamdata astfel de estimari.