avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... In ce ramura de drept se castiga mai bine
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

In ce ramura de drept se castiga mai bine

Salutare,
Adresez si eu o intrebare specialistilor in domeniu.
In ce ramura de drept se castiga cel mai bine ca avocat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 19 Septembrie 2008
Astazi, nu numai in avocatura ,se cistiga foarte bine si in magistratura. Sa nu credeti ca toti avocatii sunt plini de bani ,putin sunt ace-ia . Daca sunteti tinar si bine pregatit, va sfatuiesc sa intrati in magistratura.=D>
Ca sa castigi bine ca avocat, in primul rand trebuie sa ai clientele si sa stii carte. Aceste doua aspecte trebuie privite ca un intreg. Degeaba ai clientela daca nu stii carte, sau degeaba stii carte daca nu ai clientela. Ca si ramura de drept, depinde de solicitari.
Ba sa nu alegeti magistratura exclusiv pe considerente de ordin financiar, in caz ca nu aveti 'chemare" sa impartiti dreptatea, va fi un fiasco atat personal cat si pentru altii. Pe de alta parte, chiar sunt curioasa care judecator, de ce rang si dupa cati ani de munca va atinge asemenea venituri www.avocatnet.ro/content/art...

In fine, intrebarea initiala era alta. Depinde de mai multi factori, de pilda localitatea in care profesati, sfera de influenta pe care o aveti (daca o aveti), relatiile, notorietatea si, nu chiar in ultimul rand, capacitatea, pregatirea si aptitudinile pe care le-ati dobandit. Una peste alta, cred ca in comercial si civil se castiga cel mai bine.
Dvs. intrebati în ce ramură de drept se câstigă cel mai bine...dar mai intâi ca să castigi trebuie să muncesti f mult.
Nu se poate spune cu exactitate în ce ramură de drept se castigă cel mai bine, dar pt a avea venituri considerabile trebuie în primul rand să fiti bine pregătit şi să aveţi clienţi..
Pentru a avea clienţi nu este neapărat nevoie să fiţi bine pregătit şi să aveţi un birou, trebuie să aveţi multe cunostiinte/prieteni care să vă trimită clienţii, trebuie să vă faceţi cunoscut, să fiţi serios şi să aveţi prestantă.
Clienţii potenţi financiar vin din toate ramurile de drept, ex: penal - onorariul consistent, comercial - onoraiul de succes plus 10% din valoare, drept civil - procent din sumă si/sau onorariul de succes, drept funciar - onorarii fabuloase (depinde unde sunteţi situat ca zonă georgrafică).
Foarte mult conteaza orasul în care veti profesa şi mentorul care l-ati/îl veţi avut.
Ideea este: dacă sunteţi bine pregătit şi aveţi clienţi, veţi fi recompensat material macar satisfăcător.
Buna seara !
As spune ca in domeniul dreptului comercial si real estate.

Alte discuții în legătură

Prestigiul profesiei de avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Prestigiul profesiei de avocat cum ar putea fi aparata in modul cel mai concret ? Exista oare riscul de a fi afectata ? Prestigiul avocatiilor privit la ... (vezi toată discuția)
Avocat pledant sau consilier AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Cine astiga mai mult in Romania si de ce dintre cele 2 categorii? Cine rezolva de fapt problemele avocatul pledant sau consilierul care inormeaza in timp util ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)