Casa de Insolventa Transilvania, care detine in momentul de fata 25% din piata insolventei in Romania, s-a axat in anul 2011 pe cresterea cazurilor de reorganizare judiciara din portofoliul propriu de insolvente, ceea ce pentru creditori a insemnat recuperarea de creante in valoare de 65 milioane de euro, a anuntat compania intr-o conferinta de presa.
Casa de Insolventa Transilvania (CITR), care detine in momentul de fata 25% din piata insolventei in Romania, a incheiat anul 2011 cu un portofoliu de proceduri de insolventa medii si mari cu aproximativ
40% mai mare decat in 2010, au aratat reprezentantii companiei.
Astfel, potrivit datelor transmise de companie, CITR a ajutat creditorii
sa-si recupereze si sa-si stinga creante de aproximativ
65 milioane de Euro in anul 2011, cu 45% mai mult decat in 2010.
"Ne-am concentrat in ultimii ani pe cresterea cazurilor de
reorganizare judiciara din portofoliul de insolvente al CITR. Reorganizarea judiciara, prin aplicarea planului de reorganizare adaptat nevoilor fiecarei societati in parte, este un proces ce poate contribui la mentinerea jucatorului economic pe piata, mentinerea locurilor de munca si achitarea creantelor catre creditori", a declarat Andrei Cionca, fondatorul CITR.
Din portofoliul de proiecte al CITR (intre care se pot enumera Flanco, Diverta sau House of Art),
50% sunt proceduri de reorganizare judiciara si
50% proceduri de faliment, se mentioneaza in comunicatul de presa. In ceea ce priveste
media nationala a procedurilor de reorganizare judiciara, aceasta se cifreaza la 4-8% din cazurile de insolventa deschise.
"Constatam cu placere la finele anului 2011 ca am reusit sa aplicam cu succes planurile de reorganizare in unele dintre cele mai mari cazuri de insolventa cu care Romania s-a confruntat in anii de criza economica. Vom depune in continuare eforturi pentru a-i face pe manageri sa inteleaga ca insolventa este un proces normal, la care daca apelezi din timp si in cunostinta de cauza poate fi un colac de salvare al business-ului, un nou inceput si o posibilitate de restructurare din temelii", a mai spus Andrei Cionca.
Incepand cu 2011, CITR a lansat un
departament de analiza financiara, iar din 2012 va implementa o platforma tip ERP (Enteprise Platform Planner) personalizata, care va permite creditorilor sa se informeze on-line, in timp real, despre stadiul proiectelor gestionate si al indicatorilor financiari, au mai precizat reprezentantii casei de insolventa.
"Metodele de lucru in insolventa se schimba in functie de
contextul socio-economic. De aceea am cautat tot timpul, si vom cauta in continuare, sa fim cu un pas inainte si sa oferim companiilor din portofoliul nostru procedee si produse noi", a declarat Radu Lotrean, co-fondator CITR.
Casa de Insolventa Transilvania este societatea corespondenta a societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Comentarii articol (0)