Odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, divortul s-a simplificat, astfel incat sotii se pot desparti discret si rapid la notar sau la ofiterul de stare civila, daca indeplinesc anumite conditii. Avocatul specializat in dreptul familiei, Otilia Sava, Partener al casei de avocatura Ionescu&Sava, explica, in doar 30 de minute, care sunt modalitatile in care se poate divorta in Romania anului 2012, cu tot ce presupun ele: pasii de urmat pentru a divorta, impartirea copiilor si partajul, costurile implicate.
Newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești gratuit, zilnic, în căsuța ta de email, sinteza zilei avocatnet.ro cu cele mai importante noutăți, știri și analize de context.
Otilia Sava, invitata la emisiunea AvocatNet.ro, care se difuzeaza in direct in fiecare seara de luni, incepand cu ora 19.30, a explicat ca, potrivit Noului Cod Civil, daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort.
Noutatea absoluta este ca notarul poate desface casatoria, chiar si cand exista cei doi soti au impreuna copii minori. Totusi, divortul prin aceasta procedura poate fi pronuntat doar daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa il poarte dupa divort, exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti, stabilirea locuintei copiilor dupa divort, modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii, precum si stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Cele mai importante informatii pe care trebuie sa le stii despre divort sunt prezentate, in aproximativ 30 de minute, in cadrul emisiunii AvocatNet.ro, pe care o poti urmari mai jos.
Urmarind emisiunea:
vei intelege ca divortul poate fi pronuntat la notar, la starea civila sau la tribunal;
vei afla ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a divorta prin oricare dintre cele trei variante;
vei sti care dintre proceduri este mai avantajoasa;
vei afla ce pasi trebuie sa urmezi pentru a divorta si cat te costa;
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (41)