12 domenii in care Romania poate fi competitiva, titreaza evz.ro.
Tara noastra are o serie de avantaje care, daca ar fi dezvoltate, ne-ar aduce printre primele sapte state din UE. Romania ar trebui sa se axeze, in urmatorii opt ani, pe domenii precum agricultura, IT, energie verde sau cercetare- dezvoltare, potrivit co-presedintelui Consiliului National pentru Competitivitate (CoNaCo), Andreea Paul.
Start-up-urile, finantate daca au "spate". Cine sunt "incepatorii" care iau credite, informeaza dailybusiness.ro.
Firmele nou infiintate (start-up-urile) sunt destul de greu de finantat, pentru ca au nevoie de garantii, si de cele mai multe ori, n-au. Atractive pentru banci sunt cele care fac parte din grupuri mai mari, iar la polul opus se afla cele fara experienta. Din cauza conditiilor economice dificile, atat din Romania, cat si la nivel international, bancile s-au ferit in ultimii ani sa acorde credite companiilor nou infiintate.
Capital.ro: Regulamentul cardurilor se updateaza in partea a doua din 2012.
Noul regulament al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) privind cardurile va intra in vigoare in a doua parte a anului 2012, a declarat Ruxandra Avram, sef serviciu Directia de Stabilitate Financiara din BNR, cu prilejul unui forum despre piata cardurilor. Principalele elemente de noutate sunt introducerea unor produse pe care piata le cere - cum este cazul cardurilor prepaid, inclusiv a celor gift card, pe care pot fi acordate spre exemplu beneficii sociale, si reconfigurarea atributiilor BNR in contextul directivei europene privind serviciile de plata, prin care o parte din atributiile asumate pana acum de BNR au fost preluate, spre exemplu, de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
"Experti independenti" ar putea supraveghea politica fiscala a Romaniei, scrie romanialibera.ro.
Ministrul german de finante, Wolfgang Schäuble, vrea experti independenti pentru supravegherea politicilor fiscale din tarile UE, care sa traga semnale de alarma in momentul in care regulile Tratatului fiscal sunt incalcate, potrivit unor surse citate de Der Spiegel, potrivit realitatea.net. Acesti experti ar urma sa fie numiti atat la nivel european, cat si national. Expertii ar fi grupati in comisii care ar supraveghea politicile fiscale ale fiecarui stat in parte, dar si situatia generala din zona euro si din Uniunea Europeana.
Ministrul transporturilor Alexandru Nazare: In infrastructura a lipsit prioritizarea, de aceea am cheltuit bani fara rezultate, titreaza zf.ro.
Ministrul transporturilor si infrastructurii Alexandru Nazare (31 de ani), care ocupa aceasta functie de aproape doua luni, spune intr-un interviu pentru Ziarul Financiar ca miliardele de euro cheltuite in ultimii ani pentru infrastructura, in special cea rutiera, nu au avut rezultate vizibile din cauza lipsei unei planificari si a unei prioritizari adecvate. "In primul rand, lipsa unei planificari adecvate, lipsa unui portofoliu de proiecte clar si in special coerenta in prioritizare (sunt motive pentru care s-au cheltuit miliarde de euro in infrastructura, dar nu exista rezultate - n.red.)", a spus ministrul Nazare.
Comentarii articol (0)