Adevarul.ro: Lectii online de fraudare a bugetului.
Modul de cheltuire a fondurilor publice va fi monitorizat printr-un portal special care arata cum se pierd banii contribuabililor prin contracte oneroase. „Degeaba platesti taxe daca nu stii unde ti se duc banii" este deviza sub care a fost lansat ieri portalul banipierduti.ro, o platforma online pe care puteti afla ce se intampla cu fondurile colectate la bugetul de stat. Fundatia Romano-Americana (Romanian American Foundation), organizatia care a lansat acest portal, isi propune sa faca „mai transparent si mai eficient" procesul de cheltuire a banilor publici.
Ce si cat asigura, de fapt, o polita de locuinta, scrie capital.ro.
Unele companii de asigurari au mers cu excluderile de la despagubiri atat de departe incat ingradesc dreptul la succesiune conferit prin lege familiei asiguratului. Oricine a incheiat pana acum un contract de asigurare a locuintei a observat cu siguranta lunga lista a excluderilor. Aceste clauze contractuale, intocmite de asigurator, au menirea, in general, de a feri societatea de plata despagubirii ca urmare a unor evenimente care nu pot fi controlate sau, macar, ameliorate.
De ce s-a dus leul in balarii. Sa fie de vina Isarescu?, titreaza dailybusiness.ro.
Moneda nationala a atins miercuri un nou minim istoric in fata euro, de 4,4635 lei, alimentand, astfel, speculatiile potrivit carora leul a ajuns "calul de bataie" al speculatorilor dupa ce cursul a fost inghetat artificial de BNR in ultimul an.
Pretul scaderii birocratiei pentru investitori, informeaza evz.ro.
Modificarea Codului fiscal ar putea dobori o piata de capital si asa slaba. Proiectul de modificare a Codului fiscal, aflat in dezbatere publica de luni, pare sa aiba mai mult efecte negative pentru Bursa de Valori, fiecare tranzactie inchisa in castig urmand sa fie taxata cu un impozit anticipat de 16%. In contraparte, investitorii nu vor mai fi nevoiti sa mearga de cinci ori pe an la Fisc pentru a depune declaratii de venit.
Jurnalul.ro: Sindicatele vor sa rastoarne Codul Muncii.
Blocul National Sindical (BNS) doreste sa stranga un milion de semnaturi pentru a modifica prin initiativa civica actualul Cod al Muncii, aprobat prin asumarea raspunderii de catre Cabinetul Boc in urma cu un an. Romania este singura tara unde aproape un sfert din angajati au salariul minim pe economie, in conditiile in care celelalte state europene au o medie intre 8% si 10%. Numai in ultimul an, actualul Cod al Muncii a generat 200.000 de locuri de munca remunerate cu salariul minim pe economie.
Premierul Ponta face schimbari pe banda rulanta in ministere, scrie zf.ro.
Premierul Victor Ponta a semnat astazi actele pentru eliberarea din functie a sase inalti functionari publici, printre care se numara Vladimir Tismaneanu, presedintele Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, sau Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii. In acelasi timp premierul a semnat documentele de numire in functie pentru alti 14 inalti functionari publici.
Comentarii articol (0)