Ponta confirma: In scrisoarea FMI, a doua majorare a salariilor este conditionata de economie, titreaza adevarul.ro.
Premierul Victor Ponta a confirmat ca aplicarea celei de-a doua etape de majorare a salariilor in sectorul bugetar, prevazuta pentru decembrie, este conditionata in scrisoarea transmisa FMI de evolutia situatiei bugetare, dar a asigurat ca aceasta este doar o precautie pentru "catastrofe financiare".
Capital.ro: Urmeaza marea restructurare a centralelor bancare.
La bancile cu o retea de sub 200 de unitati teritoriale, apare o situatie paradoxala: numarul angajatilor din centrala il depaseste pe cel al angajatilor din intreaga retea. Surse din piata sustin ca exodul restructurarilor va atinge in curand si acest segment. Cel putin doua banci se pregatesc de restructurari importante la nivel de centrala.
Impozitul progresiv, efect de bumerang asupra bugetului de stat?, scrie dailybusiness.ro.
Intentia Guvernului Ponta de a introduce, din 2013, cote diferentiate de impozitare pentru veniturile persoanelor fizice, de 8%, 12% si 16%, arata intentia clara de a stimula consumul, insa masura s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva bugetului de stat, afirma analistii economici, citati de DailyBusiness.ro.
Evz.ro: Intra economia la apa dupa ploi?
Ploile care par sa nu se mai opreasca provoaca deja temerea ca ar putea afecta revenirea, si asa incerta, pe crestere economica, a Romaniei. Ploile care i-au "murat" pe romani nu au avut acelasi efect si asupra economiei, ba chiar in unele cazuri au fost benefice. "La nivel de tara nu putem vorbi de calamitati in sectorul agricol. Dimpotriva, ploile au sporit productia", spune Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).
Romania mizeaza pe 60.000 de turisti germani pe Litoral, in urmatorii cinci ani, titreaza jurnalul.ro.
La scurta vreme dupa ce au anuntat ca nu-si vor mai face vacantele de vara pe meleagurile Eladei, de teama instabilitatii economiei grecesti, nemtii au ales ca destinatie estivala Litoralul romanesc. Marti seara, pe aeroportul Mihail Kogalniceanu, a aterizat o cursa charter, din care au coborar 40 de turisti dornici sa se imbaieze in Marea Neagra. Lor li se alatura alti 60 de turisti, veniti cu o alta cursa, dimineata.
Va fi iunie luna neagra a leului?, scrie romanialibera.ro.
Pe piata futures mondiala, speculatorii au pariat peste 30 de miliarde de dolari pe deprecierea euro, suma record. La noi, analistii afirma ca BNR poate doar tempera devalorizarea leului si vad posibila la finele lunii iunie o pozitie la 4,5 lei a monedei europene.
Comentarii articol (0)