Adevarul.ro: Mitul IMM-urilor, gata sa se destrame.
Intreprinderile mici si mijlocii nu sunt inovative si nu contribuie cu mai mult de 55% la formarea PIB, astfel ca politicile de stimulare trebuie revizuite, arata expertii in economie. Sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este rasfatatul politicilor publice de stimulare a mediului de afaceri si chiar al celor fiscale, pentru ca in ultimii ani s-au impamantenit mai multe idei preconcepute despre calitatile acestei categorii de firme.
Statul vrea sa supraimpoziteze profiturile din energie!, titreaza capital.ro.
Ministerul Finantelor Publice analizeaza instituirea unor impozite exceptionale pe profiturile exceptionale obtinute de unele companii din sectorul energetic, a declarat luni, secretarul de stat in MFP Liviu Voinea. El a explicat ca aceasta taxa ar putea fi instituita in contexul liberalizarii preturilor la gaze si energie electrica. "Daca va fi implementata, acest lucru se va intampla din 2013", a precizat Liviu Voinea.
Top cinci greseli cand te pregatesti sa te retragi la pensie, informeaza evz.ro.
Planificarea financiara trebuie sa devina o prioritate, deoarece multi romani vor trai mai mult decat estimeaza si vor o batranete decenta. Prea putini romani se gandesc din tinerete la cum vor trai cand vor iesi la pensie. Chiar daca ultimii ani de criza ne-au facut mai grijulii in privinta banilor pusi deoparte, spectrul pensionarii pare pentru unii atat de indepartat, incat prefera sa nu se gandeasca astazi la el.
Croitoru, BNR: In Romania nu exista un capitalism performant, scrie dailybusiness.ro.
In Romania nu exista un capitalism performant, dar daca Guvernul vrea sa stimuleze IMM-urile trebuie sa stimuleze concurenta, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Romania se indeparteaza in loc sa se apropie de tintele Europa 2020, relateaza zf.ro.
Romania se indeparteaza in loc sa se apropie de tintele asumate de Uniunea Europeana in proiectul "Europa 2020" care urmareste dezvoltarea economica si sociala sustenabila. Astfel, unul din parametri - rata de ocupare a populatiei apte de munca a scazut de la 64% in 2007 la 62% in 2011, fata de o tinta de 70% pentru 2020.
Comentarii articol (0)