ING: Acapararea puterii de catre USL este destul de serioasa pentru a afecta pe termen lung cursul, titreaza adevarul.ro.
Cursul de schimb ignora de obicei politica romaneasca, insa de aceasta data acapararea puterii de catre USL este destul de serioasa pentru a pune presiune o perioada mai lunga asupra cursului euro-leu, potrivit grupului bancar ING, care vede o apropiere rapida de cotatia 4,55 lei/euro.
Capital.ro: Romania, printre tarile UE cel mai afectate de inchiderea minelor de carbune neprofitabile.
Spania, unde a izbucnit un violent conflict intre mineri si guvern, Romania si Germania sunt tarile cel mai puternic afectate de inchiderea minelor de carbune neprofitabile pana in 2018, decisa de ministrii europeni ai industriei la sfarsitul lui 2010. Initial, Comisia Europeana isi dorea aceste mine inchise pana in 2014, insa sub presiunea Germaniei si a Spaniei, care au vrut un proces mai "responsabil din punct de vedere social", data a fost prelungita.
Adio, plati cu valiza? Patronii propun limitarea tranzactiilor cash la 2.000 euro, scrie dailybusiness.ro.
Oamenii de afaceri i-au prezentat, joi, premierului Victor Ponta o lista cu 37 de propuneri de masuri care pot ajuta la relansarea economiei. Acestia cred ca principala problema, in momentul de fata, o constituie evaziunea fiscala si de aceea au propus un intreg pachet de masuri. Una dintre cele mai interesante vizeaza limitarea platilor cash in economie la 2.000 euro, o idee inspirata din masurile luate de Guvernul Italiei, care recent a interzis platile cash mai mari de 1.000 de euro.
Unu din patru romani isi plateste cu intarziere rata la credit, informeaza zf.ro.
Numarul clientilor persoane fizice care au intarzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile ajungea la 210.000 de persoane la finalul lunii mai, ceea ce inseamna ca unu din patru romani cu un credit de cel putin 20.000 de lei (4.500 de euro) nu reuseste sa-si plateasca la timp datoria catre banca.
Scrisoarea FMI: economia va creste cu 1,5%. Romania si-a asumat reducerea datoriilor istorice cu 6 miliarde de lei, relateaza jurnalul.ro.
Autoritatile romane anticipeaza o crestere economica de 1,5% in 2012, desi slabiciunile din zona euro vor continua sa afecteze activitatea, se arata in ultima Scrisoare de intentie cu Fondul Monetar International. Cresterea va fi determinata de o redresare a cererii interne si de o mai buna absorbtie a fondurilor UE, precizeaza documentul mentionat.
Romanialibera.ro: Autostrada A3, gata pe 20 iulie.
Prim-ministrul Victor Ponta promite ca banii luati pe penalitati de la regii asfaltului vor merge la „programe speciale destinate persoanelor cu boli incurabile". Transferul banilor nu e atat de usor caci se va putea face doar printr-o rectificare bugetara.
Comentarii articol (0)