Inca un gigant ar putea fugi din haosul romanesc, informeaza capital.ro.
Oficialii Eureko au aratat pentru Capital ca actionarul majoritar analizeaza inclusiv posibilitatea de a vinde portofoliul sau o parte a portofoliului de clienti pe care Il detine In Romania. Una dintre cauze o reprezinta impredictibilitatea legislativa. Ceea ce incepuse sa se contureze ca zvon inca de acum aproape un an incepe sa devina realitate. Gigantul olandez Eureko, cu afaceri de peste 20 de miliarde de euro la nivel global, ar putea vinde integral sau partial afacerea din Romania in viitorul apropiat.
Adevarul.ro: Oamenii de afaceri crediteaza prudent masurile Guvernului Ponta.
Plata TVA la incasare in locul facturarii, scutirea de CAS pentru angajatorii de someri si celelalte facilitati promise sunt bine-venite, dar trebuie pastrate cel putin trei ani, spun intreprinzatorii. Daca n-ar fi campanie electorala si daca luptele politice n-ar fi incinse la cote atat de inalte, masurile economice si facilitatile fiscale anuntate ieri de premierul Victor Ponta puteau fi intampinate cu mare entuziasm in mediul de business.
Prima victima a secetei: Agricultura sau 5% din economia Romaniei, scrie dailybusiness.ro.
Seceta face ravagii in aceste zile, iar daca va continua si in luna august, riscam o criza agricola de proportii. Avertismentul vine de la cei mai mari producatori agricoli din tara. „Romania se indreapta spre un an agricol semnificativ mai prost dupa recolta buna din 2011”, spune Adrian Porumboiu, patronul companiei de profil Racova Group.
Efectul crizei politice: Tot mai multi romani nu-si pot plati rata, titreaza evz.ro.
Ponderea creditelor neperformante in totalul imprumuturilor va creste, estimeaza economistii consultati de EVZ. Ratele la creditele in valuta sunt tot mai greu de platit de catre romani, in conditiile deprecierii puternice a monedei nationale, cauzata de criza grava de pe scena politica.
Energie hidro la preturi de zece ori mai mici. Un roman a inventat un mod nou de producere a electricitatii, relateaza jurnalul.ro.
In Romania s-a perpetuat de un deceniu un mit al energiei hidro. Care ar fi ieftina, usor de produs, verde si o putem produce la infinit. Adevarul este, insa, altul. Hidrocentralele de la Portile de Fier sau cele de pe Olt, construite in timpul lui Ceausescu, au fost realizate cu mari eforturi si sacrificii. La preturile actuale, constructia ar costa miliarde de euro.
Poate sa revina cursul sub 4,5 lei/euro dupa linistirea apelor in politica?, se intreaba zf.ro.
Evolutia cursului de schimb, cauzata de contextul international nefavorabil peste care s-a suprapus tensiunea politica interna, este conjuncturala, cotatiile monedei nationale in raport cu euro urmand sa revina sub 4,5 lei/euro ca efect al "calmarii si clarificarilor de pe scena politica", sustine Florin Georgescu, vicepremier si ministru de finante.
Comentarii articol (0)