Cum scapam de spirala costurilor uriase ale cardurilor de credit, aflam de la capital.ro.
Daca ai scapat de sub control cheltuielile cu cardurile de credit, este bine sa apelezi cat mai repede la solutia refinantarii, care iti poate aduce o rata lunara cu mult mai mica. Care sunt variantele?
Chiar daca in prezent, cu unele exceptii, bancile au devenit mult mai prudente in ceea ce priveste cardurile de credit, ele se confrunta acum cu efectele cardurilor acordate in perioada de boom 2006-2008. De multe ori, cardurile de credit au fost prezentate gresit ca fiind o alternativa la creditul de nevoi personale, fara a li se prezenta anumite caracteristici in detaliu - cele legate de retragerile de cash, de perioada de gratie etc., spune Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.
Vara asta leul intra la apa. Ajunge cursul la 5 lei/euro pana vineri? se intreaba dailybusiness.ro.
Moneda nationala continua "sa intre la apa" in fata monedelor internationale, cursul depasind mai multe niveluri record in ultimele doua luni. Pare ca nici Banca Nationala a Romaniei (BNR) nu mai tine cu el, iar analistii chestionati de DailyBusiness.ro spun ca nu se intrevad motive de revenire, leul urmand sa se deprecieze in continuare in aceasta saptamana.
Luni, euro si dolarul au urcat la noi maxime istorice, BNRafisand cursuri de 4,6009 lei/euro, respectiv 3,7999 lei/dolar.
Adevarul.ro anunta ca Pretul petrolului scade cu 4 dolari din cauza crizei din Europa.
Preturile petrolului sunt in scadere cu circa 4 dolari la New York si Londra, din cauza agravarii crizei datoriilor din Europa si a riscului de incetinire a cresterii economice in China, transmite Bloomberg.
Cotatia petrolului Brent, de referinta la Londra, este in scadere cu 4,12 dolari, respectiv cu 3,9%, la 102,71 dolari pe baril.
Romanii au trimis 91 mld. $ in 1972-2010 in paradisurile fiscale, titreaza Ziarul Financiar.
Romanii si firmele din Romania au transferat in paradisurile fiscale active de aproximativ 91,1 miliarde de dolari intre 1972 si 2010, suma echivalenta cu 56% din PIB-ul national din 2010, potrivit unui studiu realizat pentru organizatia internationala Tax Justice Network.
Raportat la perioada analizata, activele ascunse in paradisurile fiscale de romani si firmele din Romania totalizeaza 2,5 miliarde dolari pe an. Comparativ, in cazul Ungariei valoarea se ridica la 8,6 mld. dolari pe an, iar in cel al Poloniei la 4,7 mld. dolari.
Romania este statul problema, iar bulgarii sunt laudati de Merkel. TRANSFORMAREA uimitoare a statului vecin, scrie Evenimentul Zilei, in editia online.
La inceputul saptamanii, cancelarul Germaniei Angela Merkel a spus ca Bulgaria este un exemplu excelent pentru modul in care si-a conturat sistemul fiscal ca sa faca fata crizei, scrie Bloomberg.
Fiind in continuare cea mai saraca tara din UE, Bulgaria nu este data foarte des ca exemplu. Dar Merkel a spus acest lucru pentru a ilustra ideea ca tarile care obisnuiau sa cheltuiasca mai mult decat produceau trebuie sa treaca printr-o perioada de austeritate pentru a isi asigura o crestere sustenabila.
Comentarii articol (2)