Promisiunile neonorate ale politicienilor impiedica refacerea zonei euro, titreaza adevarul.ro.
Chiar inainte ca efectele sale sa poata fi observate, Tratatul UE pentru disciplina fiscala este incalcat frecvent de anumite guverne europene, precizeaza Washington Post. Disonanta dintre ceea ce guvernele Uniunii Europene anunta ca vor sa faca pentru a rezolva problema crizei economice si ceea ce fac ele in realitate reprezinta un factor important care indeamna la scepticism in randul institutiilor care cumpara datorii suverane. Acesta, spun economistii, este unul din motivele pentru care criza s-a prelungit.
Cele mai ieftine credite de consum, scrie capital.ro.
Aveti de facut cheltuieli de consum mai mari si nu aveti toti banii. V-ar ajuta un credit. Capital va spune care sunt cele mai ieftine solutii de finantare, unele chiar cu dobanzi zero. In ultimii ani, pe fondul scaderii consumului, dar si al scaderii creditarii, retailerii si bancile s-au gandit cum ar putea atrage clientii cu oferte avantajoase. Astfel, in ultimul an, au luat avant finantarile in rate cu dobanda zero, gratie parteneriatelor dintre retaileri si banci.
Evz.ro: Unde va fi economia Romaniei in 2020?
Comisia Europeana recomanda sprijinirea de catre stat a industriei producatoare si a sectoarelor energo-intensive. Romania de acum nu e cu mult diferita de cea din urma cu 10 ani, dupa cum o arata rezultatele preliminare ale recensamantului. Cea de peste 10 ani ar putea sa arate insa cu totul altfel, daca tara noastra va tine cont de directia recomandata dinspre Uniunea Europeana. Strategia Europa 2020, aprobata in urma cu doi ani la Bruxelles, urmareste mai multe obiective, printre cele mai importante fiind consolidarea pozitiei companiilor europene, in contextul crizei economice.
Datornicii la banci rasufla usurati: Cursul de schimb scade. Dar pana cand?, informeaza dailybusiness.ro.
Moneda nationala s-a intarit saptamana trecuta in fata celei europene, stabilizandu-se sub nivelul de 4,5 lei/euro. Aceasta este o veste foarte buna pentru clientii bancilor cu credite in euro. Dar acest trend de apreciere a leului va continua si in perioada urmatoare? Vezi ce spun specialistii chestionati de DailyBusiness.ro. Leul a inchis saptamana trecuta in forta. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri un curs de referinta de 4,4819 lei/euro, in scadere cu 0,51 bani fata de ziua precedenta, reprezentand cel mai redus nivel din ultimele sapte saptamani. Un curs mai mic a fost afisat pe 5 iulie, cand era de 4,4796 lei/euro.
Salarii „incurajate" vs. investitii sacrificate. Cum va place?, intreaba romanialibera.ro.
Investitiile publice ar urma sa produca locuri de munca, salariile majorate ale bugetarilor sa stimuleze cererea, ambele cu efecte benefice asupra economiei. Cum nu le putea avea pe amandoua in conditiile in care prognoza de crestere economica a fost redusa, Guvernul a dat cu barda in investitii: rectificarea bugetara taie 2 mld. lei de la investitii si adauga peste 1 mld. lei la cheltuielile de personal. Teoretic, investitiile publice urmeaza sa produca noi locuri de munca. Asta cu conditia sa fie eficiente. Altfel, ar putea genera chiar pierderea unor locuri de munca-daca banii sunt cheltuiti fara cap, iar Guvernul va fi obligat de starea economiei sa ia masuri dure de ajustare ulterior.
Comentarii articol (0)