- "Cistercienii. Istoria unui ordin european" (Die Zisterzienser. Geschichte eines europäischen Ordens), de Immo Eberl. Prezinta traditiile monastice si influenta lor asupra culturii Europei
- "Biografia lui Helmut Schmidt", de Hartmut Soell (vol. 1 si 2). "Helmut Schmidt este unul din cei mai fascinanti politicieni din timpul vietii mele. Am avut onoarea de a discuta cu el recent despre criza economica si viitorul Uniunii Europene”, spune Schulz.
- "Ungaria intre democratie si autoritarism", de Prof. Paul Lendvai. Autorul prezinta felul in care Ungaria a devenit un exemplu de noi amenintari la adresa democratiei din Europa Centrala. Evalueaza schimbarile socante catre un sistem autoritar.
- "De ce cad natiunile: Originile puterii, prosperitatii si saraciei", de Daron Acemoglu si James Robinson. "Este o carte minunata care are impact puternic asupra felului in care privim istoria si lumea. Autorul abordeaza cauzele pentru care unele natiuni se imbogatesc si au succes, in timp ce altele sunt sarace si divizate. Raspunsul: nu este vorba despre economie, ci despre politica", sustine liderul european.
- "3/11 - Jurnal Fukushima", de Yuko Ichimura si Tim Rittmann. "O carte cu text si desene despre primele sase luni dupa cel mai mare cutremur inregistrat in Japonia. Cartea contrazice aproape tot ce s-a scris despre tipologia Japoniei si japonezilor inainte de cutremur, tsunami si dezastrul nuclear de la Fukushima. O sa intelegeti mai bine cum fac fata japonezii dezastrelor", a conchis Harms despre aceasta carte.
- Economia Capitalului, de Roger Bootle; a castigat recent un Premiu Wolfson de £250.000 pentru un scenariu plauzibil despre cum poate o tara sa paraseasca zona euro. "Planul sau prevede introducerea unei alte monede, cu aceeasi valoare ca a monedei euro, cu salarii, preturi si depozite re-denominate pe rand", adauga Callanan.
- Crearea unei monede Guldenmark, paralela cu euro in tarile cu rating A, de Prof. Markus Kerber.
- "Europa cu 387 de milioane pe zi", de Olly Figgs. "Am studiat UE ani de zile, dar am fost uimit - ca sa nu spun socat - citind cartea lui Figg. Am descoperit cat de multe nu stiu", declara Farage.
- "Man's Search for Meaning", de Viktor Frankl, bazata pe propria experienta in patru lagare naziste intre 1942 si 1945, unde i-au murit parintii, fratele si sotia. "Este mai mult decat o relatare a experientelor unei fiinte umane extraordinare, este si o busola morala", sustinea Mitchell despre cartea recomandata.
Voi cu titluri ati citit sau intentionati sa citit vara asta? Asteptam si sugestiile voastre :)
Comentarii articol (1)